r
Nosalty Logó

Babapiskótás-meggyes pudingtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Risi
Babapiskótás-meggyes pudingtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    55 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 712 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3593.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    2327 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    1165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.2 g
  • Cukor
    221 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2079 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    230 micro
Összesen 2848 kcal
  • 9% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kerek jénait (tetszés szerint akár négyzet, ovális vagy tégla) kiöblítünk hideg vízzel.
  2. Nagyon egyszerű lesz. Az egyik pudingot megfőzzük a leírás alapján ízlés szerinti cukorral, és beleöntjük a jénai tál aljára.
  3. A tetejét befedjük kettévágott babapiskótával és dobunk rá meggyet (vagy bármilyen gyümölcsöt pl.: banánt, barackot stb., bár szerintem meggyel a legfinomabb, mert a savanykás íze pikánssá teszi).
  4. Ezután megfőzzük a második pudingot is, és ráöntjük a meggy tetejére, majd ugyanúgy járunk el, mint az előbb. babapiskóta és meggy.
  5. Ezután a harmadik pudingot is megfőzzük, ráöntjük, lefedjük piskótával, és megszórjuk meggyel.
  6. Végül a negyedik pudingot is megfőzzük, és ráöntjük a tetejére.
  7. Hűvös helyen kihűtjük, és mint a tortát szeleteljük, és ügyesen kiszedjük a jénaiból. :-)
  8. A babapiskóta a meleg pudingtól fog megpuhulni.
  • Elkészítettem: 29 alkalommal
  • Receptkönyvben: 240
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 39516
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 23.

Ajánló

Akár kisebb mennyiségben is elkészíthető. Három réteggel, 1,5 liter tejjel és 3 cs pudinggal, vagy akár nagyobb mennyiségben is. Tejszínhabbal felturbózhatjuk. Készíthetjük cukor helyett édesítővel is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Bátyám egyik kedvence, no meg a család többi tagjáé is. :-) Nagyon egyszerű és finom. Akár még gyerekekkel is elkészíthető.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...