Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Babapiskótás-meggyes pudingtorta

Babapiskótás-meggyes pudingtorta
Babapiskótás-meggyes pudingtorta
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bátyám egyik kedvence, no meg a család többi tagjáé is. :-) Nagyon egyszerű és finom. Akár még gyerekekkel is elkészíthető.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Akár kisebb mennyiségben is elkészíthető. Három réteggel, 1,5 liter tejjel és 3 cs pudinggal, vagy akár nagyobb mennyiségben is. Tejszínhabbal felturbózhatjuk. Készíthetjük cukor helyett édesítővel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy kerek jénait (tetszés szerint akár négyzet, ovális vagy tégla) kiöblítünk hideg vízzel.
  2. Nagyon egyszerű lesz. Az egyik pudingot megfőzzük a leírás alapján ízlés szerinti cukorral, és beleöntjük a jénai tál aljára.
  3. A tetejét befedjük kettévágott babapiskótával és dobunk rá meggyet (vagy bármilyen gyümölcsöt pl.: banánt, barackot stb., bár szerintem meggyel a legfinomabb, mert a savanykás íze pikánssá teszi).
  4. Ezután megfőzzük a második pudingot is, és ráöntjük a meggy tetejére, majd ugyanúgy járunk el, mint az előbb. babapiskóta és meggy.
  5. Ezután a harmadik pudingot is megfőzzük, ráöntjük, lefedjük piskótával, és megszórjuk meggyel.
  6. Végül a negyedik pudingot is megfőzzük, és ráöntjük a tetejére.
  7. Hűvös helyen kihűtjük, és mint a tortát szeleteljük, és ügyesen kiszedjük a jénaiból. :-)
  8. A babapiskóta a meleg pudingtól fog megpuhulni.

  • elkészítettem: 29 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 35 190
elküldve: 9
receptkönyvben: 521
elkészítve: 12/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Risi

Mióta szakács: 2010.04.19.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

anyós torta, pudingtorta, gyümölcsös-babapiskótás puding

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Risi13
Risi / Risi13 Sun, 2011-07-24 18:58

Kedves Betgino!
Igazán nincs mit a receptet! Tényleg gyönyörű lett a tiéd! Gratulálok! Risi

tetej
Tetej / tetej Wed, 2011-05-04 17:49

Én is szoktam ilyet csinálni, rakott pudingnak hívom.Isteni finom.Én tejszínnel díszítem,de nem fontos.

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-05-05 09:44

Kedves tetej!
Nagyon jó nevet találtál neki! :-) Tényleg nagyon finom. Mi is ettük tejszínhabbal már, de magába jobban bejön... ízlések és pofonok. :-)

Risi13
Risi / Risi13 Thu, 2011-03-24 11:20

Köszi Bernisoad! Szeretjük mi is nagyon és ez mellett gyors, egyszerű és finom! :-)

Manna70
Manna70 Wed, 2011-03-23 08:23

Jaj de jó, erről a receptről eszembe jutott egy régi kedvenc. Hasonló mint ez csak babapiskóta helyet a megmaradt kiszáradt piskótát kockáztuk fel és raktuk bele. Mikor a nagyobbik fiam született ezt kivántam meg, de nagyon :)

Risi13
Risi / Risi13 Wed, 2011-03-23 10:37

Kedves Manna! Örülök, hogy kedves régi emlékeket sikerült eszedbe juttatni a recept által! Szép napot! Risi

712
tej 2 l
pudingpor 4 csomag
babapiskóta 20 dkg
cukor 4 ek
meggy 30 dkg