r
Nosalty Logó

Málnazselével borított, csokipudingos torta

Macskamentha
Málnazselével borított, csokipudingos torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta

Krémhez

Tetejére

643
Kalória
18g
Fehérje
105.4g
Szénhidrát
15.3g
Zsír
145.7g
Víz
270.1g
Koleszterin
7.3g
Élelmi rost
59.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 1285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Piskóta

Krémhez

Tetejére

Összesen 140 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1493 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    498 mg
  • Nátrium
    431 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    105.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    145.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    505 micro
Összesen 643 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2985.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    981 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    995 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    210.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    291.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    456 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1285 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    326.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat sárgájára és fehérjére. A tojássárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, vaníliás cukorral és az étolajjal. Ehhez a keverékhez hozzáadunk 2 evőkanál finomlisztet, amibe összekeverés előtt beleszórjuk a fél csomag sütőport. Miután kikevertük az egészet, hozzátesszük a maradék 1 evőkanál lisztet is, és szintén összekeverjük. Használhatunk kézi habverőt, de fakanalat is.
  2. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra, alsó-felső sütésen. Egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljára kivágunk egy szilikonos sütőpapírt kerek formában (ceruzával körbe lehet rajzolni a sütőaljat). Az oldalát nem kenjük meg, nem béleljük ki (így szépen fel fog nőni a tészta).
  3. A tojásfehérjét keményre verjük kézi mixerrel. Egynegyedét hozzákeverjük a tojássárgájás-lisztes masszához, majd a többit lazán hozzáforgatjuk fakanállal úgy, hogy ne törjük össze a felvert fehérjét.
  4. Körülbelül 30-35 percig sütjük. Tűpróbával (hústű, fogpiszkáló) ellenőrizzük, ha már nem tapad rá a tészta, akkor jó. Hogy ne essen össze a piskótánk, lassan hűtjük ki. Én egy konyharuhát szoktam a résnyire nyitott sütőajtóhoz tenni, majd idővel kinyitom teljesen a sütőajtót, végül kiveszem. Egy kicsit így is beeshet a belseje, de ennyi belefér.
  5. Miközben hűl a tortalap, elkészítjük a csokipudingot. Ha kihűlt a tészta, körbevágjuk és kivesszük a tortaformából. Egyenesre vágjuk a tetejét és megfordítjuk, hogy az alja legyen felül (így a szép egyenes felület kerül felülre). Kettészeljük (a levágott részeket közben elcsipegetjük).

Krémhez

  1. A csokipudingport egy hideg vízzel kiöblített edénybe tesszük. Hozzáteszünk 2-3 csapott evőkanál cukrot és kikeverjük 3,5 dl tejjel, majd megfőzzük és kihűtjük.
  2. Hogy ne bőrösödjön, fedő alatt hűtjük, és időnként megkeverjük. Ha kihűlt, megtöltjük vele a tortát.

Tetejére

  1. Kiolvasztjuk a málnát, és villával összetörjük. Összeforraljuk 2-3 perc alatt kristálycukorral. Ha kihűlt, átpasszírozzuk egy szűrőn.
  2. Az átpasszírozott málnasziruphoz hozzákeverünk fél csomag tortazselét, és 15 másodpercig forraljuk (a tasakon leírtak szerint). Ezután kevergetéssel hűtjük addig, amíg a torta tetejére nem tudjuk önteni (ne folyós és ne is dermedt legyen).
  3. Friss málnából is készíthetjük a málnazselét, ekkor kis vizet tegyünk hozzá a cukorral forralás előtt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Megkívántam a málnát, meg a sütit (végül is vasárnap van). Találtam a mélyhűtőmben egy kis dobozzal ebből a finom gyümölcsből, plusz már elég régen sütöttem piskótát, szóval épp ideje volt. A sütit nevezhetnénk mini tortának is, mivel 18 cm-es tortaformában készült.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...