Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dunahullám torta szanten konyhájából

Dunahullám torta szanten konyhájából
Dunahullám torta szanten konyhájából
90 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy klasszikus süti újabb áldozata. Mutatósabb, és a habos krémtől könnyebb, mint az eredeti, vajas krémmel töltött tepsis dunahullám. Ha tehetjük, fogyasztás előtt már egy nappal készítsük, és egy éjszakát legalább legyen hűtőben, így jobban összeérnek az ízek.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kavart tésztához a vajat keverjük ki krémesre a cukorral évaníliával, adjuk hozzá egyenként a 4 tojást, a citrom levét éhéját. A lisztet szitáljuk át a sütőporralés adjuk a masszához.
  2. Ha túl sűrűnek tűnik a tészta, adjunk hozzá egy kevés tejet, ez egy picit lazít rajta.
  3. Felezzük meg a tésztát. Az egyik feléhez adjunk 2 ek kakaóport.
  4. Tegyük a világos masszát egy 26 cm-es, kivajazott tortaforma aljába kanalanként, majd rá a barna masszát kanalanként, így szép márványos jellegű lesz a tészta. Szórjuk rá a meggyet, és nyomkodjuk kicsit a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben kb. 180 fokon (légkeverővel 160 fokon) 40 percig süssük.
  6. Közben elkészíthetjük a krémhabot. A vaníliás pudingot tejjel és cukorral főzzük, kissé keményebbre a megszokottnál, kevergetéssel hűtsük le, ha már épp langyos, adjuk hozzá óvatosan a felvert tejszínhabot. Ne várjuk meg, míg teljesen hideg, mert úgy túl darabos maradhat.
  7. Tegyük a tortát fél órára a hűtőbeékészítsük el a csokimázat a tetejére. Ehhez gőz fölött olvasszuk fel a csokit a kókuszzsírral, csorgassuk óvatosan a krémre, majd fogas tortafésűvel húzzunk mélyebb hullámokat bele.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 097
elküldve: 3
receptkönyvben: 77
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos krémes dunahullám, habos-meggyes torta, vaníliakrémes-meggyes torta tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

629
vaj 150 g
cukor 150 g
finomliszt 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
citrom 1 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
meggy 250 g
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 50 g
tej 4 dl
habtejszín 3 dl
étcsokoládé 100 g
kókuszzsír 1 ek