r
Nosalty Logó

Málnás-túrós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Málnás-túrós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 3701 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 167 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    575.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    122.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 308 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.1 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1344 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6910.4 g
  • Cink
    1308 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    1168 mg
  • Vas
    1011 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2193 mg
  • Nátrium
    754 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    46 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    344.4 g
  • Cukor
    180 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    1471.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1518 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    202 mg
  • D vitamin:
    290 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    883 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1483 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 3701 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 167 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskótaszerű tésztát készítünk:a tojássárgákat elektromos habverővel habosra, fehéredésig keverjük a kristálycukorral, a végén hozzáadjuk a vizet is. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, és a sütőporos liszttel felváltva, vigyázva, hogy a hab ne törjön, apránként beledolgozzuk a cukros sárgájába. Egy közepes méretű tepsi alját kivajazzuk, majd sütőpapírral beborítjuk. A tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. A sütés közben a sütő ajtaját TILOS kinyitni!
  2. Amikor kissé már kihűlt a tészta, kiborítjuk a tepsiből, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a tésztát visszahelyezzük a tepsibe, majd a még langyos tésztát megkenjük a málnadzsemmel.
  3. 500 g málnát leturmixolunk, majd ritkább lyukú szűrőn átpasszírozzuk (a lének kb. 4 dl-nek kell lennie, ha kevesebb, vízzel pótoljuk), csomómentesen elkeverjük a pudingporral, a zselatinnal, valamint a cukorral, majd sűrű krémmé főzzük.
  4. A túrót áttörjük, majd a már csak langyos zselatinos málnát hozzákeverjük.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan, apránként beledolgozzuk a málnás túróba, majd a krémet egyenletesen eloszlatjuk a piskótán.
  6. A tetejére csinosan rárakosgatjuk a málnát, kissé bele is nyomkodjuk, hogy tálaláskor ne peregjen le.
  7. Hűtőben dermeszteni kell. Négyzet alakúra szeleteljük. Kb. 24 szeletet ad ki.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 312
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 32541
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Ajánló

Tipp: Készíthetjük 500 g túró helyett fele-fele arányban túróból és mascarponéból is, valamint málna helyett eperből vagy más szezonális gyümölcsből (pl. ribizliből) is. Nyilvánvalóan, ilyenkor a dzsem passzoljon a felhasznált gyümölcshöz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Update 1-es verzióban is elkészítettem már (a képen éppen az látszik), annyi az egész, hogy a lisztet ill. a cukrot ugyanannyi mennyiségű Norbi liszttel és porédesítővel helyettesítjük, és sovány tehéntúróval, valamint diabetikus málnadzsemmel dolgozunk. Így egy szelet 114 Kcal-t tartalmaz. A cukros verziót nem számoltam ki :) A recept eredetileg a Príma Konyha valamelyik 2009-es számában jelent meg, kicsit módosítottam rajta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek