Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tangó szelet

Tangó szelet
Tangó szelet
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (43)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet is a kollégáimtól kaptam.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen. Két lapot sütünk belőle.
  2. A krémhez megfőzzük a pudingot, a margarint a cukorral jól kikeverjük.
  3. Amikor a puding már kihűlt, a két krémet összedolgozzuk. Felét a két lap közé töltjük, a másik felét a lap tetejére kenjük, és kirakjuk a piskótatallérral. Olvasztott csokival, csokoládémázzal díszítjük.
  4. Ha tehetjük, hagyjuk a sütit pihenni fél napot vagy egy éjszakát, akkor lesz igazán jó.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x35 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 66 889
elküldve: 31
receptkönyvben: 1 093
elkészítve: 49/63
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildi71

Mióta szakács: 2009.10.04.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes szelet

Hozzászólások (43)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csilla1975
csilla1975 Mon, 2013-05-27 14:28

Kedves Ildi! Köszönöm a receptet isteni finom és gyors.Én csak annyit változtattam rajta,hogy a pudingot 8.5dl tejjel főztem fel,mert féltem ,hogy híg lesz.Tökéletes lett,hamarosan újra gyártás.

ildi71
Ildi71 / ildi71 Mon, 2013-05-27 17:57

Szia Csilla! Örülök, hogy nálatok is bevált a recept, valóban nem bonyolult elkészíteni :)

janoeszter
janoeszter Thu, 2013-03-28 18:04

Szia!A piskótatallér nélkül is elkészíthető?Mert ez lesz az egyik húsvéti sütim és már nem nagyon akaródzik boltba mennem,mert nem lesz kocsink az ünnepek alatt és természetesen ezt elfelejtettem és nálunk a faluban nem hiszem hogy fogok piskótatallért kapni!:(Szerinted anélkül is rácsorgathatom a csokit?Vagy így már nem is az igazi?

ildi71
Ildi71 / ildi71 Thu, 2013-03-28 20:54

Kedves Eszter! Nem próbáltam még piskótatallér nélkül, ezért nehéz megmondani, hogy milyen lenne anélkül. Ha jobban belegondolok, a tallér a süti "koronája", ezért lenne jó , ha mégis kerülne a tetejére. Esetleg nincs valaki, akivel hozathatnál a boltból?

Ildi

janoeszter
janoeszter Thu, 2013-03-28 21:33

Köszi a gyors választ!Azthiszem meg tudom oldani a tallér kérdést!Ha mégsem jönne össze,akkor megírom milyen lett a végeredmény!Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

baba78
baba78 Sat, 2013-01-26 14:37

nagyon finom sütemény...és szerintem nem lehet elrontani sem,ha valamilyen alkalomra kell oviba -iskolába nálunk biztos befutó...

dallam'75
dallam'75 Sat, 2012-12-29 14:30

Szia! Csokipudinggal milyen lehet? A vaniliást nem szeretik itthon. Illetve 1-1 lap sütése mennyi idő?

ildi71
Ildi71 / ildi71 Sat, 2012-12-29 17:34

Szia! Szerintem csokipudinggal sem lehet elrontani! Ami a sütést illeti: mivel nem túl vastagok a tésztalapok, sokáig nem kell sütni. Azt tudom tanácsolni, hogy figyelni kell a tésztát, amíg sül. Időt azért nem tudok mondani, egyrészt mert sosem az órát figyelem, másrészt mindenkinek másképp süt a sütője.

Marcellina
Marcellina Sat, 2012-09-29 09:09

Már sokszor elkészítettem ezt a süteményt, mivel ez az unokák (és mi az "öregek") kedvence. Annyit változtattam rajta, hogy a krémbe kevesebb Rámát (15 dkg) és cukrot (15 dkg) tettem és egy Mascarponét és belekevertem. Mindig teljes a siker és isteni finom!

boszi67
boszi67 Mon, 2012-06-11 18:41

Szia Ildi!
Már régóta ismerem ezt a sütit, csak a nevét nem tudtam .Nagyon örülök hogy nálad rátaláltam.A Családom nagy kedvence és az sem utolsó dolog,hogy hamar elkészíthető.Az új kollegináimnak vittem kóstolót belőle,persze hogy mindenkinek kellett a recept.Bátran ajánlom én is mindenkinek.jó sütést kívánok annak aki kipróbálja,érdemes.!
Üdv:GABI

ildi71
Ildi71 / ildi71 Tue, 2012-06-26 17:48

Kedves Gabi! Elképzelhető, hogy más néven is fut a süti. Nem is tudom, miért Tangó a neve...
A lényeg, hogy nálatok is sikert aratott! :)

marianna1211
marianna1211 Sun, 2012-02-26 15:52

Tökéletes recept, isteni finom és mutatós süti a végeredmény! Tegnap ezzel a recepttel készült sütivel süteménysütő versenyt nyertem krémes süti kategóriában! Hálás köszönet érte!

hajcsu
hajcsu Tue, 2011-09-20 13:25

Én vasárnap elkészítettem. Már persze vasárnap meg is kellett szelni, mert a férjem és a kisfiam nem
bírta kivárni amíg puhul egy kicsit. De nagyon-nagyon finom süti. És még a kolléganőim körében is nagy sikert aratott.
Köszönöm a receptet.

nonni
nonni Thu, 2011-06-30 18:54

Szia!
A recept kítűnő, megcsináltam és monhatom,isteni finom lett!!!!!!Köszi!!!

jusztis
jusztis Fri, 2011-04-15 16:55

Szia Ildi !

Látom más is tervezi ezt a remek sütit húsvétra. Én is épp mellette döntöttem, igaz még nem sütöttem, de remélem sikerülni fog, nem igazán vagyok már kezdő. Előre is köszi a receptet. Szia

ildi71
Ildi71 / ildi71 Fri, 2011-04-15 10:46

Szia Judit!
Igen, megpuhul, ezért kell tálalás előtt már egy nappal megsütni, hogy legyen ideje megpuhulni. Ha lehet, ne hűtőszekrénybe, hanem hűvös helyre tegyed!
Remélem jól fog sikerülni és ízleni fog!

Judit71
Judit71 Wed, 2011-04-20 18:59

Köszi a segítséget! Mostmár bátran nekilátok a sütésnek!:))))))

ildi71
Ildi71 / ildi71 Thu, 2011-03-31 20:10

Kedves Fanny! Szívből örülök, hogy nektek is ízlett! És köszönöm én is...:)

fanny
fanny Wed, 2011-03-30 08:06

Tegnap megsütöttem a sütit, a tésztájával jó sokat bajlódtam, mivel nem vagyok elég ügyes a lapok sütésében:( De majd gyakorolni fogom!:) A krém viszont mennyei! A párom kedvence, nagyon régen kutatok iránta, mindig találtam hasonló receptet, de egyik sem volt az igazi! Most viszont rátaláltam, köszönöm szépen! A párom úgy nyilatkozott, hogy ezentúl csak ezzel a krémmel töltsek minden sütit! Nagyon mutatót is lett, érdekes, igazi újdonság a családnak! Köszönöm!

mares720716
mares720716 Sat, 2011-03-19 12:11

Meg sütöttem nagyon finom lett.De legközelebb Az Amerikai Krémes krémjét készítem el hozzá,mert az is imádni való.Köszönöm hamarosan újra meg sütöm.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-08 23:39

Kedves Ildi!
Elnézést a balga kérdésért, de mit értesz azon, hogy 2 lapot kell sütni? A tepsi hátoldalán? Vagy a belsejében az összes tészta hozzávalóból kell egyet sütni és azt kétfelé vágni? Vagy a belsejében kell 2 részletben megsütni a tésztát?
Nagyon guszta a süti, valószínűleg hamarosan el fogom készíteni!
Köszönöm a segítséget! Üdv: bb

ildi71
Ildi71 / ildi71 Wed, 2011-03-09 10:00

Szia bb81!

A tészta hozzávalóiból (összegyúrod és kétfelé veszed) kell 2 lapot sütni, lehet a tepsi hátán is, de a tepsi belsejében is. Én a tepsi hátán sütöttem.

Üdvözlettel

Ildi

almamag
almamag Tue, 2011-03-08 10:11

Szia Ildi!
Nagyon mutatós a képen! Biztosan fincsi is! Elmentettem és rövídesen megsütöm!
Na, az ilyen sütiket szeretem, ami nem csokis, nem túl édes!
Köszi: ILi

ildi71
Ildi71 / ildi71 Tue, 2010-11-16 16:25

Kedves Icka!
Én is köszönöm a visszajelzést, örülök hogy ízlett!
Üdvözöl: Ildi

Icka
Icka Tue, 2010-11-16 11:28

Szia Ildi!
Szeretném megköszönni a receptet. A hétvégén megsütöttem. Nagyon egyszerű és nagyon finom.
Köszi még egyszer!
Üdv. Icka

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-10-09 14:01

Sziasztok!A süti tésztája nem olyan guszta mint a képen!!!!

dodici
dodici Wed, 2010-10-06 16:03

ma van a férjem szulinapja és megsutottem a sutidet,isteni lett nagyon finom, koszike

ildi71
Ildi71 / ildi71 Wed, 2010-09-29 17:37

Sziasztok!

Valóban egyszerűen elkészíthető süti és az a jó még benne, hogy nem túl édes.

Judit71
Judit71 Fri, 2011-04-15 09:39

Kedves Ildi! Én csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a piskóta a tetején másnapra megpuhul valamennyire a krémtől? Amit én vettem az egy kicsit száraznak tűnik ezért szeretném tudni. Ez lesz a húsvéti sütink. Köszi a receptet!

Ruszkicsaj
Ruszkicsaj / Ruszkicsaj Tue, 2010-09-28 13:28

Nagyon szimpatikus süti, egyszerűnek tűnik az elkészítése is........ Hamarosan kipróbálom, köszi a receptet. :-))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-09-28 12:18

Nagyon szép,mutatós sütemény,és biztosan finom is.Imádom az ilyen jó tartalmas sütiket úgy,hogy hétvégén ez lesz a befutó.

1536
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
margarin 5 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 1 ek
sütőpor 1 csomag
tej 0.5 dl
tej 1 l
vaníliás pudingpor 3 tasak
cukor 20 dkg
margarin 20 dkg
piskótatallér 20 db
csokoládé 10 dkg