Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés szelet Edit konyhájából

Gesztenyés szelet Edit konyhájából
Gesztenyés szelet Edit konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szakácskönyvből készítettem (Lajos Mari).

Többször meg lesz ismételve, mert nagyon finom sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. 30×40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  2. Az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt.
  3. A puha vajat, őrölt fahéjat, reszelt citrom héját hozzákeverjük, jól kiverjük.
  4. A lisztet, keményítőt, kakaóport, sütőport elvegyítjük, és lazán hozzákeverjük.
  5. Tepsibe tesszük, és megsütjük 20 perc alatt.

A krémet elkészítése:

  1. A tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krém sűrűségűre keverjük.
  2. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát, rumaromát.
  3. A tejszínt keményre verjük, és a gesztenyés masszával egybekeverjük.

Összeállítás:

  1. A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük.
  2. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét.
  3. 4 lapra vágjuk a rövidebb oldalával párhuzamosan.
  4. 2-2 lapot egymásra fektetjük, le is nyomkodjuk könnyedén. 
  5. Majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel. Villával megcifrázzuk.
  6. A tejszínt kemény habbá verjük, és díszítjük.
  7. Csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 767
elküldve: 1
receptkönyvben: 82
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes gesztenyés sütemény, gesztenyés sütemény, tejszínes gesztenyés süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

921
finomliszt 10 dkg
sütőpor 6 g
étkezési keményítő 3 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 csapott ek
tojás 6 db
porcukor 20 dkg
vaj 12.5 dkg
fahéj 1 kk
citromhéj 1 citromból nyert
lekvár/ dzsem 10 dkg
gesztenyemassza 40 dkg
rumaroma 3 ml
tojássárgája 3 db
cukor 8 dkg
habtejszín 250 ml
habtejszín 150 ml
csokoládé 5 dkg