Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-málnás piskóta

Tejszínes-málnás piskóta
Tejszínes-málnás piskóta
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű elkészíteni, hamar kész van, és nagyon finom.:)

hozzávalók / 6 adag

Piskóta tészta: 

  • 3 tojás 
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg liszt
  • 0,3 dl olaj
  • 0,3 dl víz
  • fél cs sütőpor 

A krémhez:

  • 0,5 l hulala vagy cukrászhab (ki mit szeret)
  • 15 dkg málna vagy bármilyen gyümölcs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta készítése: a 3 tojásfehérjéhez fokozatosan hozzáadjuk a 15 dkg porcukrot, az olajat, a langyos vizet. Jól összekeverjük, egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat, a liszttel elkevert sütőport, jól összedolgozzuk a két habot.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tűpróbáig sütjük.
  3. A tejszínt jól lehűtjük, 3,5 dl tejszínt habbá kezdjük verni, mikor már majdnem jó kemény, hozzáadjuk a málnát, és keverjük pár percig.
  4. A kihűlt piskótára kenjük a málnás krémet, a megmaradt tejszínt felverjük, ez kerül a málnás krém tetejére. 
  5. Hűtőbe tesszük pár órára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 104
elküldve: 3
receptkönyvben: 61
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

szaloki.rita

Mióta szakács: 2013.06.09.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

málnakrémes piskóta, tejszínes málnakrémmel töltött piskóta, tejszínkrémes-málnás piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!