r
Nosalty Logó

Málnás-csokoládés love cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
PpetraA
Málnás-csokoládés love cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Összesen 6169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Összesen 297 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    45.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    548.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.2 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    114.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    357 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    383 micro
Összesen 771 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.1 g

Zsír

  • Összesen
    365.9 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    2957 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4389.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    795 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    579 mg
  • Foszfor
    1889 mg
  • Nátrium
    879 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    649.7 g
  • Cukor
    531 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    916.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2855 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    94 mg
  • D vitamin:
    533 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    399 micro
  • Kolin:
    1846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    676 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3062 micro
Összesen 6169 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 297 kcal

Hozzávalók

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Elkészítés

Csokoládémousse

  1. A csokoládémousse-hoz 4 tojássárgáját fehéredésig keverünk 80 g porcukorral. Ha ezzel megvagyunk, akkor a tojásos masszát vízgőz fölé helyezzük, és a mosogatóba hideg vizet töltünk. A tojásos masszát kb. 6 percig kevergetjük a vízgőz felett, majd azonnal a hideg vízzel megtöltött mosogatóba rakjuk, és a masszát ott is folyamatosan kevergetjük, addig, amíg le nem hűl.
  2. Ezután az étcsokoládét szintén vízgőz felett felolvasztjuk, és hozzáadjuk a kisebb kockára vágott vajat és a tojásos-cukros masszát. A 4 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 20 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a csokis-tojássárgájás keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a keveréket. Egy éjszakára a hűtőbe rakjuk.

Málnahab

  1. A málnahabhoz a málnát krumplinyomóval kissé összetörjük, félretesszük. A habtejszínt a habfixáló hozzáadásával kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az összetört málnát. Ezt is berakjuk a hűtőbe egy éjszakára.

Tészta

  1. A tésztát egy 20 cm átmérőjű, csatos tortaformában készíttettem, így a mennyiség egy ekkora tortaformához elegendő. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Az étcsokoládét vízgőz felett olvasszuk meg, majd hagyjuk kihűlni.
  3. A torta tésztájához 7 tojássárgáját fehéredésig keverünk 60 g porcukorral. A tojássárgájához hozzáadjuk a lehűtött étcsokoládét és a 15 g keserű kakaóport. 5 tojásfehérjéből, egy csipet sóból és 70 g porcukorból kemény habot verünk. A felvert fehérjékhez adjuk a tojássárgájás-csokis keveréket, és nagy mozdulatokkal összedolgozzuk a masszát.
  4. A csatos tortaforma aljára sütőpapírt rakunk. Három tésztalapra lesz szükségünk, ezért a tésztát próbáljunk meg úgy adagolni, hogy nagyjából egyforma vastag lapokat kapjunk (1-1,5 cm között). Mivel a tortalapokat külön sütjük, egy lap gyorsan, kb. 5-7 perc alatt megsül.
  5. Ha egy lap megsült, vegyük a formából, egy rácson hagyjuk kihűlni, végül húzzuk le róla a sütőpapírt. A tésztát elkészíthetjük előző nap vagy a torta összeállításának napján is.

Összeállítás, díszítés

  1. A tortatál aljára rakjuk az első tortalapot. Habzsák segítségével kis halmokat nyomunk a tésztalapra a két krémből felváltva. Ha megvagyunk az első réteggel, akkor óvatosan megszórtuk a tetejét ízlés szerint a színes cukorkákkal, dekorgyöngyökkel, és jól alaposan megszórjuk robbanós cukorral.
  2. A második réteggel is ugyanígy járunk el (tészta, krémhalmok, cukorszórás). A harmadik rétegnél, ez már a torta teteje lesz, annyit változtatunk az előzőhöz képest, hogy csak a tészta szélére teszünk a krémekből egy sort, a tészta közepére pedig friss málnát halmozunk. Végül dekoráljuk a különböző cukrokkal.
  3. Tálalásig a hűtőben tartjuk a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3398
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Málnás-csokoládés love cake
PpetraA 4 recept

Milyen is a szerelem? Édes és olvadós, mint a málna, néha kesernyés, mint az étcsokoládé, és olykor pezseg, mint a robbanós cukor a szánkban. Én így tudtam definiálni a szerelmet ebben a kreációban. A recepteket általában lehet variálni, a hozzávalókat cserélgetni, esetleg kihagyni belőle ezt-azt. Ebből tortából egy dolgot ne hagyjatok ki: a robbanós cukrot, mert szerintem nagyon mókás kis dolog, és ez adja az én szerelem tortám lényegét. Szerencsére beszerezni sem túl bonyolult, mert a kis élelmiszerboltokban ma is lehet kapni. 

Hozzávalók

Csokoládémousse

Málnahab

Tészta

Összeállítás, díszítés

Címlapról ajánljuk