Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Micimackó torta párizsi krémmel töltve

Micimackó torta párizsi krémmel töltve
Micimackó torta párizsi krémmel töltve
105 perc / előkészület: 40 perc főzés: 20 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát egy kislány kérte tőlem születésnapjára. Nagyon örültem neki, hiszen szeretek újakat kipróbálni, alkotni. A visszajelzés is pozitív volt, nagyon tetszett a kis ünnepeltnek. Az íze pedig isteni finom volt! Ezt a krémet csak ajánlani tudom mindenkinek, aki oda van a csokoládéért, mert mennyei az íze!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Első lépésben a párizsi krémet készítjük el (bár ezt előző nap is elkészíthetjük): a tejszínt a cukorral folyamatosan kavargatva elkezdjük melegíteni.
  2. A kakaóport egy kis meleg tejszínnel csomómentesen elkeverjük. Amikor már elég forró, beletesszük a kikavart kakaót és a darabokra tördelt csokoládét.
  3. A margarin felét is hozzákeverjük, hogy felolvadjon benne.
  4. Amikor már csak langyos a krém, hozzáadjuk a margarin másik felét is.
  5. Hűtőben készre hűtjük, majd jól kihabosítjuk.
  6. Elkészítjük a kakaós piskótát a szokásos módon, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Három felé szeleteljük, majd mindegyik réteget megtöltjük a krémmel. A tortát kívülről is a krémmel vonjuk be.
  7. Ha kész, már csak a díszítés maradt hátra. Zöld fondanttal (én saját készítésűt szoktam használni) bevonjuk a tortát, végül díszítjük marcipánfigurákkal, virágokkal.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 774
elküldve: 8
receptkönyvben: 97
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Erabell

Mióta szakács: 2012.01.28.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokoládétorta, párizsikrémes fondanttorta, micimackós torta

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vanilla26
vanilla26 Thu, 2013-08-22 10:11

Hát én ugyan nem vagyok már nyolc éves! De ennek a gyönyörű tortának én is, nagyon örülnék!!!!
Szívből gratulálok hozzá!
Vanilla

akkaja
akkaja Mon, 2013-08-12 07:57

Hahó!
Már korábban kérdeztem, hogy a fondant hogyan készíted el???

erabell
Erabell / erabell Tue, 2013-08-20 22:42

Szia!A fondant receptet megtalálod a receptjeim között az emeletes meggyes-barackos tortánál a hozzászólásoknál.Valaki már korábban kérdezte tőlem és én ott írtam le.

akkaja
akkaja Sat, 2013-07-20 08:12

Szia!
A kisfiamnak készíteném ezt a tortát! :) A fondant hogyan készíted?

1152
tojás 8 db
finomliszt 30 dkg
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
csokoládé 40 dkg
margarin 60 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
cukor 20 dkg
növényi habtejszín 500 ml
rumaroma 10 ml
marcipán 15 dkg
cukorfondant 40 dkg
cukorfondant 10 dkg