r
Nosalty Logó

Diós csokoládétorta cukormentesen

Gizi
Diós csokoládétorta cukormentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

526
Kalória
13.2g
Fehérje
7.6g
Szénhidrát
51.7g
Zsír
34.6g
Víz
185.9g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
928.4mg
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 526 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 526 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.4 g

Zsír

  • Összesen
    309.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    79 g
  • Koleszterin
    1115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2631.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    468 mg
  • Foszfor
    1316 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    207.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1073 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    793 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1058 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    176 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1246 micro
Összesen 3146 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 48% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 324 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét 2 dkg eritrittel verjük fel kemény habbá.
  2. A tojások sárgájához adjunk hozzá 10 dkg eritritet, és a vaníliaaromát, majd keverjük habosra.
  3. Ezután adjuk hozzá a kakaót és keverjük pár percig, majd apránként, fakanállal keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot.
  4. Ezután óvatosan keverjük hozzá a darált diót is, majd osszuk el egyenletesen a vajjal kikent, és liszttel megszórt 2 db 20 cm-estortaformába.(Én szilikonos formába sütöttem, de azt is kikentem vajjal, és megszórtam liszttel.)
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig, tűpróbáig.
  6. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és hűtsük ki, mielőtt megtöltenénk.
  7. A vajat keverjük simára az eritrittel és a vaníliaaromával, majd adjuk hozzá a mascarponét, és szintén keverjük simára.
  8. Ezután keverjük hozzá a kakaót, ha szükséges, adjunk hozzá még eritritet, majd tegyük be a hűtőbe, hogy kissé megdermedjen a krém.
  9. Amikor a tortalapok kihűltek, és a krém is megdermedt, töltsük meg a tortát. Helyezzük az egyik tortalapot tálcára, kenjük meg ízlés szerint a krémmel, majd helyezzük rá a másik tortalapot.
  10. Ezután a maradék krémmel vonjuk be a torta külső felét is, majd tegyük be a hűtőbe.
  11. Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, díszítsük étcsokoládé forgáccsal, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A cukorbetegeknek és a lisztérzékenyeknek sem kell lemondani egy finom tortáról. A tésztája gluténmentes, mivel lisztet nem tartalmaz, a krém pedig eritrittel készült. Persze nemcsak a cukorbetegek és a gluténérzékenyek fogyaszthatják.... Ha pedig egy-két napot áll, attól csak még finomabb lesz, mert az ízek jól összeérnek.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek