r
Nosalty Logó

Marcipános torta Jolán konyhájából

Jolán
Marcipános torta Jolán konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

1326
Kalória
20.1g
Fehérje
182.9g
Szénhidrátok
54.5g
Zsír
62.1g
Víz
200g
Koleszterin
6.7g
Rost
138.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 1326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 7959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Összesen 333 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    256 micro
Összesen 1326 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.8 g

Zsír

  • Összesen
    326.9 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3227.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    762 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    305 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    834 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1097.3 g
  • Cukor
    832 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    372.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    800 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1534 micro
Összesen 7959 kcal
  • 6% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 333 kcal

Elkészítés

Az olajos piskótához

  1. Elkészítjük az olajos piskótát. A tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A másik felével habosra keverjük egy tálban a tojássárgákat, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint az olajat.
  2. A felvert fehérjéhez finoman hozzákeverjük a kikevert tojássárgákat, majd kisebb adagokban - vigyázva a habra - hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Tortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Krém készítése: a vajat, tejet, cukrot és az összetört csokoládét óvatosan összemelegítjük állandóan kavargatva, majd a kevés tejben elvert étkezési keményítőt hozzáöntve kicsit megforraljuk, hogy besűrűsödjön.
  5. A gyúródeszkára folpackot teszünk, majd a marcipán nagyobb részét rátesszük és kicsit kerekre nyomkodjuk, majd ráhelyezünk egy folpackot, és igyekszünk minél nagyobb kerek lappá nyújtani. (A folpack azért jó, mert így nem ragad a nyújtófára a marcipán, legalábbis nekem ez jött be.)
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük a lekvárral. Erre kenjük a langyosra hűlt csokoládékrémünket, és az előtte lereszelt megmaradt marcipánnal megszórjuk a csokikrém tetejét, majd ráhelyezzük a piskótalapot. A torta tetejét is megkenjük a lekvárral és a maradék csokikrémmel.
  7. Az összeállított tortára óvatosan ráügyeskedjük a kinyújtott marcipánt, amit szépen rásimítunk. A lelógó részeket késsel körbevágjuk. A leeső darabokat 1 kk kakaóporral összegyúrjuk, kinyújtjuk, és ezzel díszítjük a tortánkat...:-)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon szeretem a marcipánt, így elkészítettem életem első marcipántortáját, ami nagyon finom lett. Gondoltam megosztom Veletek...:-)

További receptek

Óriás piskótatallér

Sokunk kedvenc piskótás-zselés-csokis édessége gigantikus formában kerülhet most asztalra: igen, ez itt egy óriás piskótatallér. 30 centiméteres átmérője nem az egyetlen ...

Lakos Benedek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...