Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános torta Jolán konyhájából

Marcipános torta Jolán konyhájából
Marcipános torta Jolán konyhájából
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a marcipánt, így elkészítettem életem első marcipántortáját, ami nagyon finom lett. Gondoltam megosztom Veletek...:-)

hozzávalók / 6 adag

Az olajos piskótához

A krémhez

A tetejére

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük az olajos piskótát. A tojásfehérjéket csipet sóval elkezdjük felverni, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukor felét. A másik felével habosra keverjük egy tálban a tojássárgákat, amihez hozzáadjuk a vaníliás cukrot, valamint az olajat.
  2. A felvert fehérjéhez finoman hozzákeverjük a kikevert tojássárgákat, majd kisebb adagokban - vigyázva a habra - hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.
  3. Tortaformában, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. Krém készítése: a vajat, tejet, cukrot és az összetört csokoládét óvatosan összemelegítjük állandóan kavargatva, majd a kevés tejben elvert étkezési keményítőt hozzáöntve kicsit megforraljuk, hogy besűrűsödjön.
  5. A gyúródeszkára folpackot teszünk, majd a marcipán nagyobb részét rátesszük és kicsit kerekre nyomkodjuk, majd ráhelyezünk egy folpackot, és igyekszünk minél nagyobb kerek lappá nyújtani. (A folpack azért jó, mert így nem ragad a nyújtófára a marcipán, legalábbis nekem ez jött be.)
  6. A kihűlt piskótát kettévágjuk, és megkenjük a lekvárral. Erre kenjük a langyosra hűlt csokoládékrémünket, és az előtte lereszelt megmaradt marcipánnal megszórjuk a csokikrém tetejét, majd ráhelyezzük a piskótalapot. A torta tetejét is megkenjük a lekvárral és a maradék csokikrémmel.
  7. Az összeállított tortára óvatosan ráügyeskedjük a kinyújtott marcipánt, amit szépen rásimítunk. A lelógó részeket késsel körbevágjuk. A leeső darabokat 1 kk kakaóporral összegyúrjuk, kinyújtjuk, és ezzel díszítjük a tortánkat...:-)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 133
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

marcipános csokitorta, csokoládétorta marcipán bevonattal, marcipános csokoládétorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1326
tojás 6 db
1 csipet
cukor 12 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 7 ek
finomliszt 1 bögre
sütőpor 1 kávéskanál
vaj 5 dkg
tej 3.5 dl
csokoládé 15 dkg
cukor 5 dkg
étkezési keményítő 1.5 evőkanál
marcipán 70 dkg
lekvár/ dzsem 40 dkg