r
Nosalty Logó

Mákos-tejfölös torta

szépróza
Mákos-tejfölös torta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

414
Kalória
8.1g
Fehérje
39.8g
Szénhidrát
25g
Zsír
22.4g
Víz
60.7g
Koleszterin
3.7g
Élelmi rost
14g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Összesen 4961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A töltelékhez

A gyúrt tésztához

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 414 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.6 g

Zsír

  • Összesen
    299.8 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    63 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7029.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    3419 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    739 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    477.5 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

Víz

  • Összesen
    268.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1693 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    296 micro
Összesen 4961 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A töltelékhez

  1. A töltelék elkészítése: A tejet, a búzadarát, a mákot, a cukrot és a vajat lábosba tesszük. Állandóan kevergetve megmelegítjük, kicsit forraljuk.
  2. Levesszük a tűzről, belekeverjük a tejfölt, az olajat és a keserűmandula-olajat.
  3. A tészta elkészítése: A vajat, a tojást és a cukrot krémesre keverjük, majd a liszttel és a sütőporral tésztává gyúrjuk.
  4. A tésztát sütőpapírral kibélelt (nálam kivajazott) kapcsos tortaformába tesszük, 3 cm magas peremet is készítünk.
  5. Összeállítás: a tölteléket a tésztára simítjuk.
  6. Előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  7. A formában hagyjuk langyosra hűlni. Frissen is finom, de szerintem egy nap állás kifejezetten jót tesz a tésztának: megpuhul a töltelék nedvességétől.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 26

Első kalandom a gyúrt tésztával.:-) Nem állítom, hogy tökéletes lett, de azért nem sikerült elrontanom a sütit. A receptet a Receptözön c. újságban találtam - pontosabban emiatt vettem meg az újságot. Kicsit alakítottam azért rajta.

További receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...