Nosalty Logó

Mákhab-torta málnavelővel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Mákhab-torta málnavelővel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Összesen 381 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Összesen 3059 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Összesen 183 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    544.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    185 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    224 micro
Összesen 381 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    176.5 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1418 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4355.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1552 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1598 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    319.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1075.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1510 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    124 mg
  • D vitamin:
    298 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    888 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1477 micro
  • α-karotin
    87 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1788 micro
Összesen 3059 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 183 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskóta:
  2. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a 2 kanál hideg vízzel felverjük, majd apránkét hozzáadjuk a cukor felét.
  3. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehérre keverjük, majd a tojáshabot és a lisztes keveréket kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk.
  4. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.
  5. A mákhab:
  6. 2 tojást és 1 tojássárgáját 4 dkg porcukorral és a vanília rúd kikapart belsejét vízgőz felett habosra, krémmé keverjük. Majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a 0,5 dl forró vízben feloldott zselatint és a mákot.
  7. Amikor a krém már egy kicsit kihűlt, de még nem kötött meg, óvatosan belekeverjük az 1 csipet sóval felvert tojásfehérjét és a 2 dkg porcukorral felvert tejszínhabot.
  8. Az elkészült krémet ráöntjük az előzőleg a tortaformába visszahelyezett piskótára, de előtte a tortaforma szélét sütőpapír csíkkal béleljük ki. Majd az egészet tegyük a hűtőbe dermedni (kb. 3-6 óra).
  9. A málnavelő:
  10. A málnát a porcukorral, a vízzel és a citromlével összeturmixoljuk, majd felforraljuk a tortazselével.
  11. Mikor kezd a zselé hűlni, akkor ráöntjük a torta tetejére, és még visszatesszük a hűtőbe további pár órára, hogy teljesen megkössön.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 8572
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 16.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Krisztike 39 recept

Kicsit összekombináltam Lajos Mari receptjeit. Szerencsére finom lett. Végre egy torta, ami nem csokis és a családom imádta!

Hozzászólások

Hozzávalók

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.