Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákhab-torta málnavelővel

Mákhab-torta málnavelővel
Mákhab-torta málnavelővel
76 perc / előkészület: 50 perc főzés: 20 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit összekombináltam Lajos Mari receptjeit. Szerencsére finom lett. Végre egy torta, ami nem csokis és a családom imádta!

hozzávalók / 8 adag

A piskótához

A mákhabhoz

A málnavelőhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskóta:

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval és a 2 kanál hideg vízzel felverjük, majd apránkét hozzáadjuk a cukor felét.
  2. A tojások sárgáját a maradék cukorral és a vaníliás cukorral habosra, fehérre keverjük, majd a tojáshabot és a lisztes keveréket kézi habverővel óvatosan beleforgatjuk.
  3. A tésztát sütőpapírral bélelt tortaformába (24 cm-es) simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 5-7 perc alatt készre sütjük, majd kihűtjük.

A mákhab:

  1. 2 tojást és 1 tojássárgáját 4 dkg porcukorral és a vanília rúd kikapart belsejét vízgőz felett habosra, krémmé keverjük. Majd lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a 0,5 dl forró vízben feloldott zselatint és a mákot.
  2. Amikor a krém már egy kicsit kihűlt, de még nem kötött meg, óvatosan belekeverjük az 1 csipet sóval felvert tojásfehérjét és a 2 dkg porcukorral felvert tejszínhabot.
  3. Az elkészült krémet ráöntjük az előzőleg a tortaformába visszahelyezett piskótára, de előtte a tortaforma szélét sütőpapír csíkkal béleljük ki. Majd az egészet tegyük a hűtőbe dermedni (kb. 3-6 óra).

A málnavelő:

  1. A málnát a porcukorral, a vízzel és a citromlével összeturmixoljuk, majd felforraljuk a tortazselével.
  2. Mikor kezd a zselé hűlni, akkor ráöntjük a torta tetejére, és még visszatesszük a hűtőbe további pár órára, hogy teljesen megkössön.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 993
elküldve: 9
receptkönyvben: 154
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos máktorta, tejszínes málnatorta, habkönnyű torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

381
finomliszt 4 dkg
étkezési keményítő 3 dkg
sütőpor 1 kk
tojásfehérje 2 db
tojássárgája 2 db
víz 2 ek
cukor 6 dkg
vaníliás cukor 0.5 csomag
1 csipet
tojás 3 db
porcukor 6 dkg
mák 6 dkg
habtejszín 4 dl
vanília 0.5 db
zselatin 3 teáskanál
1 csipet
málna 45 dkg
citromlé 1 ek
porcukor 3 dkg
tortazselé 2 csomag
víz 2 dl