r
Nosalty Logó

Gesztenyehabos máktorta liszt nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csibedina
Gesztenyehabos máktorta liszt nélkül
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 6688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Összesen 268 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    56.8 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    853.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    127.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 837 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    454.7 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    89 g
  • Koleszterin
    2065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6826.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    2559 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2573 mg
  • Nátrium
    825 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cukor
    241 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1022.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    492 micro
  • Kolin:
    1032 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1991 micro
  • β-crypt
    375 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1603 micro
Összesen 6688 kcal
  • 4% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk.
  2. A sárgáját habosra keverjük a vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral.
  3. A fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A darált diót, mákot és a fahéjat a sárgájához keverjük, majd a felvert habbal összedolgozzuk.
  5. Kivajazott, lisztezett formában (26 cm-es kapcsos tortaforma) 160°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük
  6. Elészítjük a krémet: a gesztenyemasszát és az áttört főtt csemegegesztenyét összedolgozzuk a rummal és a felvert habtejszínnel.
  7. Kihűlés után kettévágjuk és megtöltjük az előzetesen elkészített krémmel úgy, hogy a tetejére és oldalára is maradjon (ezeket elég vékonyan bekenni).
  8. A torta tetejét őszibarack szeletekkel és tejszínhabbal dúsan megdíszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6876
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 29.

Ajánló

Ebből a mennyiségből nem fogunk túl magas tortát kapni, amennyiben 2-nél több felé szeretnénk vágni és tölteni a tortát, a hozzávalók arányát annak megfelelően növelni kell. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csibedina 70 recept

2010 Karácsonyán készítettük először ezt a tortát, és azóta is rendszerint visszatér az ünnepi asztalokra. A gesztenye, a barack és a liszt nélküli, magvas kevert tészta remek, nem mindennapi ízhatást nyújt.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?