Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás-diós máktorta liszt nélkül

Almás-diós máktorta liszt nélkül
Almás-diós máktorta liszt nélkül
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomnál kóstoltam elsőnek ezt a finom máktortát. Könnyű elkészíteni, és nagyon finom. 

hozzávalók / 4 adag

A tortához

A csokimázhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük.
  2. A darált dióba keverjük a sütőport.

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a mákkal és egy csipet sóval kikeverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporos diót.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, és az előzőleg elkészített masszához keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, úgy, hogy a hab ne törjön, belekeverjük a tésztába.
  3. Egy kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát pedig jó alaposan kivajazzuk, majd kilisztezzük. Beleöntjük a masszát, és a sütőben készre sütjük. Onnan tudjuk, hogy kész, ha egy villát vagy hústűt szúrunk bele, és már nem ragad.
  4. Amíg sül a tésztánk, addig a csokoládét összetördeljük, a vajjal együtt tűz fölött felolvasztjuk, és a kihűlt, tortánkra öntjük. Várunk, amíg a csoki megdermed, azután tálalhatjuk!
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 291
elküldve: 3
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombi

Mióta szakács: 2014.09.11.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás máktorta, csokimázas máktorta, almás máktorta csokis bevonattal

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sun, 2017-02-19 21:56

Nagyon jó recept, köszi! :-) Gyors, egyszerű, finom szaftos lett a tésztája az almától, tetszenek az egészséges összetevők és a gluténmentesség is.
A cukrot egészségesebb alternatívával helyettesítettem, így diétásabb lett, ill. legközelebb valamivel kevesebbet teszek bele, mert már-már túl édes volt nekünk.
A tetejére csokimáz helyett citromos mascarpone krémet tettem (25 dkg mascarpone elkeverve egy citrom reszelt hájával, kb. fél citrom levével, vaníliás cukorral és édesítővel), nagyon jó lett így is.

simedi
Gombi / simedi Mon, 2017-02-20 12:04

Örülök, hogy tetszett és hogy elkészítetted én is sokszor készítem imádja a család :) Én is készítettem már édesítőszerrel de legközelebb kipróbálom mascarpone krémmel is :)

simedi
Gombi / simedi Thu, 2016-12-01 21:01

Szia. Ne haragudj nem vettem észre az üzenetet. Én csak felületesen szoktam kinyomkodni mert a mák és dió keverék elég kemény massza és hogy lazítsam éppen csak leöntöm róla a levet. Remélem elkészíted :) nagyon finom, én sokszor készítem. szép estét

Claurnis
Claurnis Wed, 2016-11-16 11:52

Szia! Szeretném megsütni a tortát, de előtte azt szeretném kérdezni, hogy a reszelt alma levét ki kell-e nyomkodni?
Köszi

841
tojás 4 db
cukor 20 dkg
mák 10 dkg
dió 10 dkg
alma 50 dkg
sütőpor 1 kávéskanál
1 csipet
vaj 5 dkg
tejcsokoládé 10 dkg