Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos-rebarbarás sütemény

Mákos-rebarbarás sütemény
Mákos-rebarbarás sütemény
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a rebarbarát és a mákot is. A rebarbara-szezon viszont sajnos csak pár hétig tart május végén, június elején. Ekkor szoktam elkészíteni ezt a különleges édességet. Kávé vagy tea mellé isteni. :)

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Szóráshoz

Töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A túrót a cukorral, sóval, tojással és az olajjal elkeverjük.
  2. A lisztet és a sütőport összekeverjük, átszitáljuk, és hozzágyúrjuk a túrós masszához.
  3. A tésztát alufóliába tekerjük, és fél órára a hűtőbe tesszük.

Szóráshoz

  1. A lisztet a cukorral és a vajjal összegyúrjuk. (Apró darabos lesz, a hideg vaj miatt.)
  2. Ezt is hűtőbe tesszük.

Töltelékhez

  1. A tejet felforraljuk.
  2. A mákot, cukrot, a citromlevet és héjat elkeverjük benne, és hagyjuk kihűlni.
  3. A rebarbarát megpucoljuk, megmossuk, és kb. 1,5 cm-es darabokra szeleteljük.
  4. A gyümölcscukorban elkeverjük a rebarbaradarabokat.

Fázisok egyesítése

  1. A kinyújtott tésztát egy kivajazott, kilisztezett tortaformába nyomkodjuk.
  2. A mákos tölteléket egyenletesen eloszlatjuk rajta.
  3. A rebarbarát (cukrostul) rárakjuk.
  4. És végül a "szórással" meghintjük a tetejét.
  5. A süteményt 25-30 percig 180 °C-on sütjük, majd hagyjuk a formában kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 868
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hannusch

Mióta szakács: 2013.03.06.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mákos süti, mákos sütemény rebarbarával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sz_Csillu
Sz_Csillu Wed, 2018-08-29 09:08

Tegnap este megsütöttem, isteni finom lett :)

Nem vagyok nagy receptkövető, mindig variálok, így a mák felét mandulaliszttel helyettesítettem, több tejjel főztem fel, és mivel csak kevés rebarbarám volt, egy almával pótoltam a hiányzó mennyiséget. Az eredmény szenzációs lett, köszönöm szépen a receptet!

Ezt az egyszerű túrós alapot a mákos kémmel biztos sokféle gyümölccsel fogom még használni :)

421
krémtúró 150 g
cukor 75 g
1 csipet
tojás 1 db
napraforgó olaj 6 ek
finomliszt 250 g
sütőpor 2 tk
finomliszt 100 g
vaj 70 g
cukor 50 g
tej 75 ml
mák 200 g
cukor 50 g
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
rebarbara 600 g
gyümölcscukor 200 g