Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bosnyák szelet

Bosnyák szelet
Bosnyák szelet
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű sütemény. Gyorsan elkészíthető, és nagyon finom. Több napig eláll, ha el nem fogy.

hozzávalók / 6 adag

A tetejére:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporos liszthez keverjük a cukrokat, a vajat, a tojást, a tejfölt és a citrom levét, illetve héját.
  2. Az egészet egy előkészített tepsibe tesszük, és megkenjük a szilvaízzel.
  3. A lisztből, vajból, cukorból és dióból tésztát gyúrunk, majd ebből kis golyókat formázunk, és a süteményre szórjuk.
  4. Így az egészet készre sütjük, és már kínálhatjuk is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 660
elküldve: 4
receptkönyvben: 75
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

szilvalekváros diós sütemény, szilvalekváros morzsás sütemény, gyors szilvalekváros szelet dióval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!