r
Nosalty Logó

Mákos rácsos ahogy Bjkata készíti

Bjkata
Mákos rácsos ahogy Bjkata készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

1339
Kalória
26.1g
Fehérje
129.1g
Szénhidrát
82.3g
Zsír
95.3g
Víz
265.6g
Koleszterin
12.4g
Élelmi rost
52g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Összesen 1339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Összesen 5355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

Összesen 383 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2179.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    887 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    201 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    95.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    574 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1339 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.5 g

Zsír

  • Összesen
    329.2 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    125 g
  • Koleszterin
    1062 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8719.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    3549 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    805 mg
  • Foszfor
    3130 mg
  • Nátrium
    944 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.3 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    381.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2430 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    229 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    900 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2294 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1597 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1178 micro
Összesen 5355 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    27.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 383 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, hogy a kezünk melege ne érje sokáig a linzertésztát.
  2. 1 óráig a hűtőben pihentetjük.
  3. Kétharmad részét kinyújtjuk, és egy nagy tepsibe helyezzük, amit előzőleg kizsíroztunk.
  4. Kikeverünk 15 dkg porcukrot és 3 tojássárgáját, 20 dkg mákot, citromhéjat, majd óvatosan beleforgatjuk a 4 tojásfehérjéből vert habot.
  5. A tepsiben lévő tésztát bőségesen megkenjük baracklekvárral, majd a lekvárra rásimítjuk a piskótaszerű habos mákot.
  6. A tészta egyharmad részét kinyújtjuk, és a nyújtófát használva vonalzónak, gyorsan elvágjuk derelyevágóval vagy pizzaszeletelővel a kb. 1 cm széles csíkokat.
  7. A tésztacsíkokkal rácsot készítünk a mákos hab tetejére.
  8. A rácsot tejes tojássárgájával megkenjük.
  9. Pirosra sütjük.
  10. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36X36

Az egyik tanítványom anyukájától kaptam ezt a receptet. Nagyon puha, és sokáig eltartható ez a sütemény, ezért szoktam karácsony környékén sütni ezt az egyszerű és elronthatatlan finomságot.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek