Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos rácsos ahogy Bjkata készíti

Mákos rácsos ahogy Bjkata készíti
Mákos rácsos ahogy Bjkata készíti
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyik tanítványom anyukájától kaptam ezt a receptet. Nagyon puha, és sokáig eltartható ez a sütemény, ezért szoktam karácsony környékén sütni ezt az egyszerű és elronthatatlan finomságot.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A rácsok megkenéséhez

ajánlat

Diósan is elkészíthető, ha valaki nem szereti a mákot.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, hogy a kezünk melege ne érje sokáig a linzertésztát.
  2. 1 óráig a hűtőben pihentetjük.
  3. Kétharmad részét kinyújtjuk, és egy nagy tepsibe helyezzük, amit előzőleg kizsíroztunk.
  4. Kikeverünk 15 dkg porcukrot és 3 tojássárgáját, 20 dkg mákot, citromhéjat, majd óvatosan beleforgatjuk a 4 tojásfehérjéből vert habot.
  5. A tepsiben lévő tésztát bőségesen megkenjük baracklekvárral, majd a lekvárra rásimítjuk a piskótaszerű habos mákot.
  6. A tészta egyharmad részét kinyújtjuk, és a nyújtófát használva vonalzónak, gyorsan elvágjuk derelyevágóval vagy pizzaszeletelővel a kb. 1 cm széles csíkokat.
  7. A tésztacsíkokkal rácsot készítünk a mákos hab tetejére.
  8. A rácsot tejes tojássárgájával megkenjük.
  9. Pirosra sütjük.
  10. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36X36 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 203
elküldve: 9
receptkönyvben: 230
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Rácsos süti, mákos rácsos süti, mákos sütemény, karácsonyi mákos szelet

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

R.Jucus
R.Jucus Sat, 2014-03-01 18:14

Nagyon finom lett. Nekem házi szilvalekvárom volt, azzal készítettem.

Jucus53
Jucus53 / Jucus53 Sun, 2012-12-09 17:57

Ma elkészítettem, nagyon finom lett. A tészta az valami isteni, ( akár a piskóta) bár én tettem bele kb: 5 dkg porcukrot, és saját készítésű almalekvárt tettem alá. A férjem csak ette, csak ette. Köszi

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2012-12-09 18:22

Kedves Jucus!
A máktöltelék valóban olyan állagú lesz a sütés után, mint valami könnyű piskóta. Én is házi készítésű lekvárral szoktam készíteni, baracklekvárral. A linzertésztába azért nem írt az eredeti recept sem cukrot, mert a lekvárral és a cukros-mákos töltelékkel kellően édes lesz a süti. Persze, aki még édesebben szereti, nyugodtan tehet cukrot a linzerbe.
Üdv: Kata

Rea640
Rea640 Sun, 2012-12-02 20:01

Ma elkészítettem,nagyon finom.Köszönöm a receptet!

bjk
Bjkata / bjk Mon, 2012-12-03 15:45

Kedves Rea!
Örülök, hogy jól sikerült! Nagyon szívesen!
Kata

csato
csato Sun, 2012-12-02 02:29

Na akkor ennek holnap nekiugrok!Imádom a mákos sütiket.Én fogok bele reszelni egy savanykás almát próbáld ki Te is!Feldobja nagyon!Üdv Csató

bjk
Bjkata / bjk Sun, 2012-12-02 08:39

Kedves Csato!
Én is szeretem a mákos-almás sütiket, ezért biztosan nem fogja ezt a sütit sem elrontani egy kis alma. Legközelebb én is teszek bele. :)
Üdv: Kata

1339
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tojás 1 db
citrom 0.5 db
sertészsír 1 ek
mák 20 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
porcukor 15 dkg
tojássárgája 3 db
tojásfehérje 4 db
sárgabaracklekvár 10 dkg
tojássárgája 1 db
tej 3 csepp