r
Nosalty Logó

Mákos guba szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Mákos guba szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10940.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    4088 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2522 mg
  • Nátrium
    3435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1063 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1759 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 5562 kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, és 200 fokra állítjuk. A tepsit kikenjük vajjal.
  2. Szárazon belekarikázzuk az összes kiflit.
  3. A 10 dkg darált mákot 10 dkg cukorral szárazon összekeverjük.
  4. A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével, és az 5 dkg sima cukorral felmelegítjük.
  5. A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  6. A sárgáját 5 dkg cukorral, 3 cs vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a két nagy doboz tejföllel simára keverjük.
  7. A fehérjéket habnak felverjük.
  8. A száraz kifliket meglocsoljuk az ízesített tejjel (érzés szerint, mert ha nem elég száraz a kifli, kevesebb tej kell rá), azért nem áztatjuk benne, mert nagyon szétázik.
  9. Megszórjuk a bekevert mákkal. Most óvatosan összekeverjük, hogy a mák mindenhova eljusson.
  10. A felvert tojásfehérjét laza mozdulatokkal a tejfölös krémhez adjuk, és ráöntjük a mákos kiflikre.
  11. A sütőt levesszük 180 fokra, és betesszük a tepsit, majd készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34X42
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 63
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 81
  • Össznézettség: 9522
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

A cukor mennyiségét csökkenteni lehet. A maradék vanília rudat kristálycukorba keverem, kb. 1 hétig naponta összerázom, és extrém erős vaníliás cukrot kapok belőle.  Csak házilag készített vaníliás cukrot használok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom Édesanyja tojásfehérjét sütött a mákos guba tetejére. Nagyon finom úgy is, de ez a  tojásos, tejfölös krém a tetején fenséges ízt ad neki. Készítés közben nem szabad kóstólgatni a krémet, mert gyorsan fogy :-). Puha, könnyű az állaga, nem szárad ki. Gyönyörűen sült a sütőben, és az illata bejárta az egész lakást. Bocs, hogy nem szufflé formában sütöttem!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...