Mákos guba szuflé
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
bokine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1391
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
5562
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.2 g
Zsír
-
Összesen 74.6 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2735 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 1022 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 147 mg
-
Foszfor 631 mg
-
Nátrium 859 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 146.3 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 265.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 448 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 176 micro
-
Kolin: 211 mg
-
Retinol - A vitamin: 440 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
1391
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.8 g
Zsír
-
Összesen 298.4 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 66 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 50 g
-
Koleszterin 1340 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10940.1 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 4088 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 586 mg
-
Foszfor 2522 mg
-
Nátrium 3435 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 585.3 g
-
Cukor 332 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 1063 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1791 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 41 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 704 micro
-
Kolin: 846 mg
-
Retinol - A vitamin: 1759 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 308 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1045 micro
Összesen
5562
kcal
- 7% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 10.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 394.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 148 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 91 mg
-
Nátrium 124 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.1 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 38.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 25 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Összesen
200
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A sütőt bekapcsoljuk, és 200 fokra állítjuk. A tepsit kikenjük vajjal.
- Szárazon belekarikázzuk az összes kiflit.
- A 10 dkg darált mákot 10 dkg cukorral szárazon összekeverjük.
- A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével, és az 5 dkg sima cukorral felmelegítjük.
- A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
- A sárgáját 5 dkg cukorral, 3 cs vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a két nagy doboz tejföllel simára keverjük.
- A fehérjéket habnak felverjük.
- A száraz kifliket meglocsoljuk az ízesített tejjel (érzés szerint, mert ha nem elég száraz a kifli, kevesebb tej kell rá), azért nem áztatjuk benne, mert nagyon szétázik.
- Megszórjuk a bekevert mákkal. Most óvatosan összekeverjük, hogy a mák mindenhova eljusson.
- A felvert tojásfehérjét laza mozdulatokkal a tejfölös krémhez adjuk, és ráöntjük a mákos kiflikre.
- A sütőt levesszük 180 fokra, és betesszük a tepsit, majd készre sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 34X42
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 81
- Össznézettség: 9522
- Feltöltés dátuma: 2010. november 19.
Ajánló
A cukor mennyiségét csökkenteni lehet. A maradék vanília rudat kristálycukorba keverem, kb. 1 hétig naponta összerázom, és extrém erős vaníliás cukrot kapok belőle. Csak házilag készített vaníliás cukrot használok.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
bokine
76 recept
Párom Édesanyja tojásfehérjét sütött a mákos guba tetejére. Nagyon finom úgy is, de ez a tojásos, tejfölös krém a tetején fenséges ízt ad neki. Készítés közben nem szabad kóstólgatni a krémet, mert gyorsan fogy :-). Puha, könnyű az állaga, nem szárad ki. Gyönyörűen sült a sütőben, és az illata bejárta az egész lakást. Bocs, hogy nem szufflé formában sütöttem!