r
Nosalty Logó

Mákos guba szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bokine
Mákos guba szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5562 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 200 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    74.6 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2735 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1022 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    631 mg
  • Nátrium
    859 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.3 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    176 micro
  • Kolin:
    211 mg
  • Retinol - A vitamin:
    440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 1391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.8 g

Zsír

  • Összesen
    298.4 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10940.1 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    4088 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    586 mg
  • Foszfor
    2522 mg
  • Nátrium
    3435 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    585.3 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1063 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1791 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    704 micro
  • Kolin:
    846 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1759 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    308 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1045 micro
Összesen 5562 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    394.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 200 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt bekapcsoljuk, és 200 fokra állítjuk. A tepsit kikenjük vajjal.
  2. Szárazon belekarikázzuk az összes kiflit.
  3. A 10 dkg darált mákot 10 dkg cukorral szárazon összekeverjük.
  4. A tejet a vaníliarúd kikapart belsejével, és az 5 dkg sima cukorral felmelegítjük.
  5. A tojásokat kettéválasztjuk fehérjére és sárgájára.
  6. A sárgáját 5 dkg cukorral, 3 cs vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és a két nagy doboz tejföllel simára keverjük.
  7. A fehérjéket habnak felverjük.
  8. A száraz kifliket meglocsoljuk az ízesített tejjel (érzés szerint, mert ha nem elég száraz a kifli, kevesebb tej kell rá), azért nem áztatjuk benne, mert nagyon szétázik.
  9. Megszórjuk a bekevert mákkal. Most óvatosan összekeverjük, hogy a mák mindenhova eljusson.
  10. A felvert tojásfehérjét laza mozdulatokkal a tejfölös krémhez adjuk, és ráöntjük a mákos kiflikre.
  11. A sütőt levesszük 180 fokra, és betesszük a tepsit, majd készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 34X42
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8952
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 19.

Ajánló

A cukor mennyiségét csökkenteni lehet. A maradék vanília rudat kristálycukorba keverem, kb. 1 hétig naponta összerázom, és extrém erős vaníliás cukrot kapok belőle.  Csak házilag készített vaníliás cukrot használok.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom Édesanyja tojásfehérjét sütött a mákos guba tetejére. Nagyon finom úgy is, de ez a  tojásos, tejfölös krém a tetején fenséges ízt ad neki. Készítés közben nem szabad kóstólgatni a krémet, mert gyorsan fogy :-). Puha, könnyű az állaga, nem szárad ki. Gyönyörűen sült a sütőben, és az illata bejárta az egész lakást. Bocs, hogy nem szufflé formában sütöttem!

Hozzászólások

Fahéj

Kedves Erika! Jaj, de finom lehet! Imádom a mákos gubát, de ez látatlanból is ?bereli azt. Köszi a receptet! Szép hétvégét! Éva

bokine

Kedves Éva! Nagyon szívesen. Nektek is szép hétvégét! Puszi:Erika

Bató Edit

Szia Erika! Hát ez valami gyönyör?séges... Nagyon jó ötlet ez a fincsi tejfölös krém. Itt a hétvége és ki is fogom próbálni. Nagyon ügyes vagy, köszi ezt a remek ötletet! Köszönettel, Edit.

bokine

Kedves Edit! Köszönöm a dicséretet. Kíváncsian várom a véleményedet. Puszi:Erika

Bató Edit

Kedves Erika! Nagy sikert arattam ezzel a csodás finomsággal, hála Neked! Bekerült a kedvencek közé. Ezt a tejfölös krémet ki fogom próbálni úgy is, hogy mák helyett diót és almát keverek bele. Köszi még egyszer, puszi, Edit.

bokine

Kedves Edit! Nagyon örülök, hogy ízlett a családodnak. Látom a fantáziádat is beindította a krém. Nekem is annyira ízlett, hogy ev?kanállal kóstolgattam:-D Puszi: Erika

Redy

Elkészítettem, szép nagy adag lett, de azért hamar elfogyott! Nagyon jó a tetején a tejfölös krém!!! Mentettem. Köszi Edit

Törölt felhasználó

Kedves Edit! Örülök, hogy ízlett. Szívesen:) Erika

Törölt felhasználó

Kedves Erika! A te recepted alapján készítettem a karácsonyi mákos gubát, amely a család kedvence lett (még anyósom is kénytelen volt elismerni! :)) s?t - mivel épp hazalátogatott Olaszországból a barátn?m, s az ? kedvéért is volt mákos guba, ? is azonnal kérte a receptet. :)) Az én gubámnak készen vásárolt diós kalács volt az alapja. Annyit változtattam, hogy mivel nem volt itthon vanília rudam, "csak" vaníliás cukorral dolgoztam. Valamint nem áztattam tejbe a kalácsot, hanem a mákot, a cukrot és a tejet összef?ztem és 2 ek. étkezési keményít?vel krémes állagúra s?rítettem, ezzel locsoltam be a kalácsokat, s erre jött a tejfölös krémed. Én maradtam a hagyományoknál és a tojásfehérjét felverve simítottam a süti tetejére. 20 perc alatt tökéletesre sült, s olyan krémes lett, hogy végül nem csináltam hozzá vaníliasodót sem. Egyszer?en fenséges lett, még a férjem is repetázott, pedig nincs oda az édességekért. Nagyon szépen köszönöm a receptet!

bokine

Kedves crisnique! Nagyon örülök, hogy ízlett ez a különleges édesség. És még Olaszországba is eljut az én receptem??? H? ez nagyon aranyos.... Üdv: Erika

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek