r
Nosalty Logó

Almás mákos guba vaníliapudinggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lina0817
Almás mákos guba vaníliapudinggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1045 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 4176 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 160 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2384.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    1029 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    153.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 1045 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.2 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9537 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    227 mg
  • Kálcium
    4117 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    2303 mg
  • Nátrium
    2132 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    614.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    788 micro
  • Kolin:
    885 mg
  • Retinol - A vitamin:
    506 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1502 micro
Összesen 4176 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    364.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kalácsot tetszőleges méretű darabokra vágjuk.
  2. 12 dl tejet felmelegítünk, ha már meleg, belekeverjük a tojások sárgáját, a cukrot és a vanília aromát ízlés szerint.
  3. Ezzel meglocsoljuk a kalácsdarabkákat, 8-9 dl elég, a maradékot félrerakjuk.Jól összeforgatjuk a kalácsot, hogy mindenhova jusson a tejből. Ha kicsit sok tejet öntöttünk rá, semmi baj, sütés közben úgyis felszívódik a felesleg.
  4. Megszórjuk a mákkal (aki édesebben szereti, és cukrozatlan a mák amivel készíti, az cukrozza ízlés szerint).
  5. Az almákat vékony szeletekre vágjuk.
  6. A tepsinket kivajazzuk, és elkezdünk rétegezni: egy réteg kalács, egy sor alma, amíg el nem fogy.
  7. Ezt betesszük a sütőbe körülbelül 20 percre.
  8. A tojásfehérjét kemény habbáverjük, és ha letelt a 20 perc, rátesszük a mákos gubára, további 15 percig készre sütjük.
  9. A félretett tejből vaníliás pudingporral pudingot főzünk. Aki hígabban szereti, az még tehet hozzá 1-2 dl tejet.
  10. Együtt tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 29409
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Lina0817 30 recept

Kishúgom kedvence a mák. Ez a mákos guba volt az első, amit elkészítettünk.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek