r
Nosalty Logó

Mákos diós tekercs tejes kalácsból

Iluska
Mákos diós tekercs tejes kalácsból
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1511
Kalória
38.8g
Fehérje
179.8g
Szénhidrátok
73.5g
Zsír
51.5g
Víz
79.1g
Koleszterin
17.6g
Rost
38.5g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 7557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 342 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.8 g

Zsír

  • Összesen
    73.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2289.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    905 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    286 mg
  • Foszfor
    826 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    179.8 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    51.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    101 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 1511 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    367.4 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    214 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11446.4 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    4524 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    1429 mg
  • Foszfor
    4130 mg
  • Nátrium
    896 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    30 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.9 g
  • Cukor
    192 mg
  • Élelmi rost
    88 mg

Víz

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    232 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    848 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    227 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    655 micro
Összesen 7557 kcal
  • 11% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    517.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    187 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 342 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk a cukorral. Az élesztőt felfuttatjuk pár kanál tejet elvéve.
  2. Langyos liszttel, tojással, a tejjel az olajat hozzáadagolva megdagasztjuk a tésztát. Jó kidolgozzuk! Langyos helyen 1 óráig kelesztjük belisztezve, letakarva.
  3. Közben megdaráljuk a diót, a mákot. Mindkét töltelékhez porcukrot adunk, a mákhoz mazsolát. Jól elkeverjük!
  4. Mikor megkelt, szemünkkel 4 részre osztjuk, és az egyik részét lisztezett deszkán fél cm vékonyra, téglalap alakúra nyújtjuk.
  5. Megkenjük vékonyan olajjal, és a diós töltelék felét rászórjuk, majd simítjuk úgy, hogy az egész tésztát befedje.
  6. Majd kevés olajjal meglocsoljuk. Feltekerjük. Vajazott, lisztezett vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk, kis helyet hagyva a kelésnek. A többi tésztával is ugyanígy járunk el.
  7. Mikor mind a 4 tekercsünk a tepsiben van, megkenjük egész tojással egyszer, 5 perc után még egyszer.
  8. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. Kihűlés után szeleteljük, és tálaljuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A kelt tészta se lágy, se kemény ne legyen. Én jobb kezemmel oldalról befelé csinálom a dagasztást, jól alányúlva a tészta alá minden oldalról. Mikor pár lyuk keletkezik, és már simának látjuk a tésztánkat, és puffogó hangot is ad, na akkor van kész. Nem kell tőle félni, meg kell próbálni dagasztani, mert aki egyszer megpróbálja, annál ügyesebb és profibb lesz!! A tészta és benne a töltelék az olajtól szaftos lesz! A férjecském és a lányom is imádja a kelt tésztámnak ezt a változatát. Én a diósat, ők a mákosat kedvelik jobban.....

További receptek

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Simon Gábor

Diós-mákos bejgliszelet

A repedésmentes bejgli igenis létezik, az eltérés csupán annyi, hogy nem felcsavarva, hanem tepsiben rétegezve kell megsütnünk a karácsony kötelező ékét. A plusz jutalom, hogy nem kell ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...