r
Nosalty Logó

Mákos-almás krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos-almás krémes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 194 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    451 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2403.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    851 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cukor
    87 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    186 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 1207 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    198.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9615.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    3370 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    555 mg
  • Foszfor
    3404 mg
  • Nátrium
    1995 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    636.6 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    840.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    1480 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1542 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    745 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2617 micro
Összesen 4822 kcal
  • 7% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 194 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tepsi alját vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk, vagy sütőpapírt teszünk az aljára.
  2. A tojások fehérjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a 20 dkg cukrot kanalanként hozzáadjuk, és keményre verjük.
  3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, óvatosan beleforgatjuk, és hozzáadjuk a nem darált mákot.
  5. A masszát 3 részre osztjuk, és mindegyiket külön megsütjük előmelegített sütőben.
  6. A krémhez az almát meghámozzuk, lereszeljük, és nagyon kinyomkodjuk a levéből. 2 kanál cukorral és 1 kiskanál fahéjjal 5 perc alatt összefőzzük.
  7. A pudingot 2 kanál cukorral és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük, a maradék tejet a margarinnal tűzre tesszük, hozzáadjuk a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk belőle.
  8. Megkenjük a lapokat előbb az almatöltelékkel, utána krémmel, míg el nem fogy. A tetejét is megkenjük vékonyan krémmel.
  9. A tortabevonót gőz felett megolvasztjuk, és fogpiszkáló segítségével mintát húzunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9445
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy saját ötlet, de jól párosítottam, és finom sütemény lett.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek