Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi krémes Móni konyhájából

Házi krémes Móni konyhájából
Házi krémes Móni konyhájából
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsaság és egyszerűsége miatt szeretem nagyon. Amikor van időm, meggyúrom a lapokat, tovább is elállnak a hűtőben, mint 2 óra, gyorsan kisütöm a lapokat, a krémmel meg végképp nem kell sokat vesződni... És nagyon finom... Kóstoljátok meg.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
  2. Három egyenlő részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  3. Pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk hozzávetőlegesen. Könnyebben tudjuk nyújtani a lapokat, ha a gyúrótáblát rétesliszttel szórjuk le.
  4. A tepsi hátuljára fektetjük a lapokat, kicsit megszúrkáljuk őket egy villával, és előmelegített 210 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük őket.
  5. Ahogy kivettük a lapokat a sütőből, egy hideg tálcára csúsztatjuk őket.
  6. A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor már forr a tej, a pudingos pépet hozzáöntjük, és újraforrásig főzzük.
  7. A tűzhelyről levéve belekeverjük a margarint, és ezzel a forró krémmel megtöltjük a tésztalapokat.
  8. Hűvös helyre tesszük, s legalább egy éjszakát pihentetjük, másnap megszórjuk porcukorral, és már fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 210°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 27x39 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 903
elküldve: 3
receptkönyvben: 173
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Móni főz

Mióta szakács: 2011.11.24.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes házilag, fehér krémes, krémes szelet

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Sun, 2013-01-20 10:54

Szia Móni! Tegnap elkészítettem a süteményt, nagyon finom lett. Nekem a tetején a tészta legfelső része egy kicsit száraz maradt. Úgy gondoltam, a következő adagnál egy csoki mázzal fogom behúzni.

Édrien
Édrien Thu, 2012-10-25 14:44

Kedves Móni!
Érdeklődve olvasom receptedet. A 7. pontban olvasom, hogy a forró pudingba keverjük a margarint (ami így biztosan megolvad), és így forrón töltsük a tésztát. Értem. Az esetek többségében megvárjuk, míg a puding kihűl, hogy ne legyen folyós a krém. Itt ez nem okoz problémát? Látom én, hogy sok a krém, a zsiradék viszont kevés, én mégis aggódom... :)
Válaszodat köszönve: Adrien

batane.monika
Móni főz / batane.monika Thu, 2012-10-25 15:45

Szia Adrien!
Ne aggódj a krém elég sűrű és nem folyik le a lapokról, sőt ahogy kened szépen kezd dermedni.
Épp az teszi nagyon finommá, hogy kevesebb a zsiradék, mint általában.
Póbáld ki nyugottan.....
Móni

931
finomliszt 35 dkg
tojás 1 db
margarin 10 dkg
porcukor 5 dkg
szalalkáli 10 g
tej 1.5 ek
tejföl 1 ek
tej 1.5 l
vaníliás pudingpor 4 csomag
cukor 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
margarin 10 dkg