r
Nosalty Logó

Házi krémes Móni konyhájából

NS
Házi krémes Móni konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

932
Kalória
14.8g
Fehérje
135.8g
Szénhidrát
34g
Zsír
23.5g
Víz
32g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
63.6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 211 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 932 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1840 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    814.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 5590 kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 211 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
  2. Három egyenlő részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  3. Pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk hozzávetőlegesen. Könnyebben tudjuk nyújtani a lapokat, ha a gyúrótáblát rétesliszttel szórjuk le.
  4. A tepsi hátuljára fektetjük a lapokat, kicsit megszúrkáljuk őket egy villával, és előmelegített 210 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük őket.
  5. Ahogy kivettük a lapokat a sütőből, egy hideg tálcára csúsztatjuk őket.
  6. A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor már forr a tej, a pudingos pépet hozzáöntjük, és újraforrásig főzzük.
  7. A tűzhelyről levéve belekeverjük a margarint, és ezzel a forró krémmel megtöltjük a tésztalapokat.
  8. Hűvös helyre tesszük, s legalább egy éjszakát pihentetjük, másnap megszórjuk porcukorral, és már fogyasztható is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x39

Gyorsaság és egyszerűsége miatt szeretem nagyon. Amikor van időm, meggyúrom a lapokat, tovább is elállnak a hűtőben, mint 2 óra, gyorsan kisütöm a lapokat, a krémmel meg végképp nem kell sokat vesződni... És nagyon finom... Kóstoljátok meg.

Nosalty stories

További receptek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...