Nosalty Logó

Házi krémes Móni konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Házi krémes Móni konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 932 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 5590 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 211 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    144 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 932 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    203.7 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    51 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3474.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    1840 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    522 mg
  • Nátrium
    863 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1740 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1638 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1225 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    307 micro
Összesen 5590 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 65% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A szalalkálit a tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk belőle.
  2. Három egyenlő részre osztjuk, és folpackba csomagolva 2 órán át pihentetjük a hűtőben.
  3. Pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk hozzávetőlegesen. Könnyebben tudjuk nyújtani a lapokat, ha a gyúrótáblát rétesliszttel szórjuk le.
  4. A tepsi hátuljára fektetjük a lapokat, kicsit megszúrkáljuk őket egy villával, és előmelegített 210 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük őket.
  5. Ahogy kivettük a lapokat a sütőből, egy hideg tálcára csúsztatjuk őket.
  6. A krémhez a pudingport 3 dl hideg tejben elkeverjük. A többi tejet a cukorral és a vaníliás cukorral felforraljuk. Amikor már forr a tej, a pudingos pépet hozzáöntjük, és újraforrásig főzzük.
  7. A tűzhelyről levéve belekeverjük a margarint, és ezzel a forró krémmel megtöltjük a tésztalapokat.
  8. Hűvös helyre tesszük, s legalább egy éjszakát pihentetjük, másnap megszórjuk porcukorral, és már fogyasztható is.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 27x39
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10142
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 25.

Receptkategóriák

Gyorsaság és egyszerűsége miatt szeretem nagyon. Amikor van időm, meggyúrom a lapokat, tovább is elállnak a hűtőben, mint 2 óra, gyorsan kisütöm a lapokat, a krémmel meg végképp nem kell sokat vesződni... És nagyon finom... Kóstoljátok meg.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

De harapnivaló! :-O Köszönöm szépen, mentés. Éva-Anyóca

Törölt felhasználó

Kedves Móni! Érdekl?dve olvasom receptedet. A 7. pontban olvasom, hogy a forró pudingba keverjük a margarint (ami így biztosan megolvad), és így forrón töltsük a tésztát. Értem. Az esetek többségében megvárjuk, míg a puding kih?l, hogy ne legyen folyós a krém. Itt ez nem okoz problémát? Látom én, hogy sok a krém, a zsiradék viszont kevés, én mégis aggódom... :) Válaszodat köszönve: Adrien

Törölt felhasználó

Szia Adrien! Ne aggódj a krém elég s?r? és nem folyik le a lapokról, s?t ahogy kened szépen kezd dermedni. Épp az teszi nagyon finommá, hogy kevesebb a zsiradék, mint általában. Póbáld ki nyugottan..... Móni

sarai eva

Szia Móni! Tegnap elkészítettem a süteményt, nagyon finom lett. Nekem a tetején a tészta legfels? része egy kicsit száraz maradt. Úgy gondoltam, a következ? adagnál egy csoki mázzal fogom behúzni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek