Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás krémes 3.

Almás krémes 3.
Almás krémes 3.
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kapott még anno karácsonyra egy szakácskönyvet, mely azóta eltűnt. Abban volt ez a recept, amely az egész családnak izlett.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

ajánlat

Mikor öntöttem az almára a masszát, akkor egy kicsit hagytam az edényben, amihez kakaót tettem, majd azt öntöttem rá a sima masszára. Kakaós tészta nélkül szerintünk finomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig kerevjük.
  3. Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét.
  4. A hab felét beletesszük az előző másszába, majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a liszttel elkervert sütőport. S végül a hab másik felét is lazán hozzáadagoljuk, hogy ne törjön össze.
  5. A tepsit jól kivarajazzuk, az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a tepsi aljába tesszük, és megszórjuk fahéjjal.
  6. Ráborítjuk az almára a masszát(a tál aljában hagytam egy kicsit,abba belekevertem kakaót,majd ráöntöttem a többire), majd 35 percig sütjük.
  7. Közben előkészítjük a krémet. A tejet feltesszük forrni. A 6 evőkanál lisztet kis tejjel és tojással simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és gőz felett sűrűre dolgozzuk.
  8. A margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot jól összedolgozzuk, és a kihűlt krémhez keverjük.
  9. Ha kisült a tészta, hideg helyre tesszük a tepsit, mert könnyebb lesz kiborítani a tésztát. Majd kis idő múlva táblára tesszük, rákenjük a krémet, és tetejére csokoládét reszelünk. Rögtön fogyaszthatjuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 197
elküldve: 6
receptkönyvben: 533
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

pitymag

Mióta szakács: 2011.02.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

almás-kakaós krémes, krémes sütemény almával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sydney5
pitymag / sydney5 Sat, 2011-03-26 13:28

Köszönöm szépen mindenkinek. Megmertem próbálni elkészíteni,jól is sikerült,csak kicsit tovább tartott,mint kellett volna. :)
Bocsánat,hogy csak most válaszolok,de nem volt időm géphez ülni.A tepsi mérete kb.30x40 cm,oldala kicsit vastagabb,magasabb.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-03-16 16:03

Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy hányszor hány cm-es tepsiben sütötted ki a sütit?
Válaszod előre is köszönöm! :-)

kriszta néni
Kriszta néni / kriszta néni Tue, 2011-03-15 19:07

Nagyon jó.......föleg ha kezdöként ilyenbe is bele mersz vágni!Mert azért nem a legkönnyebb sütinek tünik...de azt ránézésre láttam hogy,guszta és biztos fini is!Mentem a recept könyvembe........köszi pittymag!

torpi
torpi Mon, 2011-03-14 11:21

Aranyos vagy! Csak igy tovabb.A sutiked nagyon finom.Oreg roka vagyok mar , de csak gratulalni tudok mikor a fiatalok sutnek-foznek.Ahol en elek sajnos a fiatalok mar nem foznek, ha igen akkor nagyon kevesen vannak.Igy tovabb.Szeretettel : Valeria

torpi
torpi Sun, 2011-03-13 11:19

Szia ! Ugye nem baj ha megkerdezem valyon hol a csoki rola?Bizony nem az ajanlatba kellene irni a kakaot hanem a az elkeszitesbe, mert ott a kepen latszik is.Vannak itt kezdok is , rajuk is gondolni kene.Az viszont biztos hogy nagyon finom edesseg.Udv.

sydney5
pitymag / sydney5 Sun, 2011-03-13 11:46

Szia!Kijavíttam,belírtam oda.Csak azért írtam ajánlatba,mert amúgy is jó.Én is kezdő vagyok,ez az első receptem,meg annyira nem értek hozá. :)

496
cukor 6 ek
finomliszt 6 púpozott ek
sütőpor 0.5 csomag
víz 6 ek
1 csipet
alma 7 nagy db
tojás 6 db
tej 6 dl
finomliszt 6 evőkanál
tojás 1 db
vaníliás cukor 1 csomag
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
fahéj 1 kk
étcsokoládé 10 dkg
margarin 10 dkg