r
Nosalty Logó

Almás krémes 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Almás krémes 3.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 5956 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 164 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 496 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.7 g

Zsír

  • Összesen
    322.4 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5242.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1510 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1887 mg
  • Nátrium
    1309 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.9 g
  • Cukor
    457 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    1729.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3048 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    323 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    1108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2846 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    2281 micro
  • β-crypt
    205 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2230 micro
Összesen 5956 kcal
  • 3% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    144.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A tojások sárgáját, a kristálycukrot és a vizet fehéredésig kerevjük.
  3. Aztán felverjük jó keményre a tojások fehérjét.
  4. A hab felét beletesszük az előző másszába, majd óvatosan beleforgatjuk fakanállal a liszttel elkervert sütőport. S végül a hab másik felét is lazán hozzáadagoljuk, hogy ne törjön össze.
  5. A tepsit jól kivarajazzuk, az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét, majd a tepsi aljába tesszük, és megszórjuk fahéjjal.
  6. Ráborítjuk az almára a masszát(a tál aljában hagytam egy kicsit,abba belekevertem kakaót,majd ráöntöttem a többire), majd 35 percig sütjük.
  7. Közben előkészítjük a krémet. A tejet feltesszük forrni. A 6 evőkanál lisztet kis tejjel és tojással simára keverjük. A felforrt tejbe beleöntjük, és gőz felett sűrűre dolgozzuk.
  8. A margarint, a vaníliás cukrot és a porcukrot jól összedolgozzuk, és a kihűlt krémhez keverjük.
  9. Ha kisült a tészta, hideg helyre tesszük a tepsit, mert könnyebb lesz kiborítani a tésztát. Majd kis idő múlva táblára tesszük, rákenjük a krémet, és tetejére csokoládét reszelünk. Rögtön fogyaszthatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 213
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 34603
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 13.

Ajánló

Mikor öntöttem az almára a masszát, akkor egy kicsit hagytam az edényben, amihez kakaót tettem, majd azt öntöttem rá a sima masszára. Kakaós tészta nélkül szerintünk finomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám kapott még anno karácsonyra egy szakácskönyvet, mely azóta eltűnt. Abban volt ez a recept, amely az egész családnak izlett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

15 elragadó gasztro- és szakácskönyv karácsonyi ajándék gyanánt

A 2024-es év legújabb gasztrogyöngyszemeit hoztuk el nektek, hogy mesés ajándékkal lephessétek meg a főzés és az ételek iránt érdeklődő szeretteiteket. Ez az év is jócskán bővelkedett klasszikus és újító, egyszerűbb és tapasztalatot igénylő, évszakokon átívelő és alkalmi, csak süteményeket és mindenféle fogást összegyűjtő receptkönyvekben. Hogy nektek már ne kelljen sokat böngészni, mi összegyűjtöttük az idei év legjobb gasztro- és szakácskönyveit.

Balogh Lilla

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...