r
Nosalty Logó

Mákos guba torta szekelyanna konyhájából

NS
Mákos guba torta szekelyanna konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Mákos guba

  • 7 db kifli (saját készítésű mákos kelt tészta rudakból még finomabb)
  • 250 g mák (1 csomag)
  • 1 l tej
  • 20 dkg porcukor (ízlés szerint, a mákkal elkeverve)
  • 1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
  • 1 közepes db alma (reszelt)

Vaníliapuding réteg

Díszítés

655
Kalória
17.9g
Fehérje
92.7g
Szénhidrát
23.7g
Zsír
37.9g
Víz
-
Koleszterin
10g
Élelmi rost
56.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mákos guba

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Összesen 655 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mákos guba

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Mákos guba

Vaníliapuding réteg

Díszítés

Összesen 188 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1854.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.7 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 655 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.8 g

Zsír

  • Összesen
    189.5 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    106 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14837.8 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    7272 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1307 mg
  • Foszfor
    3425 mg
  • Nátrium
    2579 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    741.2 g
  • Cukor
    454 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

Víz

  • Összesen
    303.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    623 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 5242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    261 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 188 kcal

Elkészítés

Mákos guba

  1. A felkarikázott kifliket összekeverjük porcukros mákkal, reszelt almával és narancshéjjal egy nagyobb tálban.
  2. Melegítjük a tejet (nem forraljuk!), ha már forró, ráöntjük a kiflikre, és összekeverjük a gubát.
  3. Kapcsos, vajazott, zsemlemorzsázott tortaformába tesszük a gubát, és előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

Vaníliapuding réteg

  1. Felforraljuk a tejet.
  2. A port egy kevés hideg tejjel és cukorral kikeverjük, hozzáöntjük a forró tejhez. Megvárjuk, míg bugyog párszor.
  3. Ráöntjük a mákos guba rétegre, hagyjuk kihűlni. Ha hideg, meghintjük az egészet darált mákkal, és hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Tálalás előtt közvetlenül rátesszük a mamintiart díszítősablont, és szűrőn át porcukorral meghintjük. Cikkekre vágva fogyasztható. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25

Nálunk családi hagyomány, hogy Szenteste mákos gubát együnk. Az ünnepi asztalon igazán szépen mutat így torta formájában, ráadásul előző nap elkészíthetjük, így a friss fogásokra több időnk juthat.  Az alapja mákos guba, amit vaníliapuding réteggel koronázunk. A sablonról bővebben: www.mamintiart.hu

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek