Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás-vörösboros csülökpörkölt

Majorannás-vörösboros csülökpörkölt
Majorannás-vörösboros csülökpörkölt
115 perc / előkészület: 15 perc főzés: 100 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A férjem és a leginkább zöldségeken élő indiai rokonság el volt szörnyedve, amikor először hazai csülökpörköltet készítettem.... Azóta a férjem egyik kedvenc magyar étele:) Ma már nem mondana le róla.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Mi köményes, főtt krumplival és uborkasalátával szeretjük a legjobban.  Ehhez a nehéz ételhez egy könnyű rajnai rizling a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéscsülköt megtisztítjuk, felkockázzuk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, és kezdjük megpirítani, felolvasztani a felforrósított edényünkben. Jöhet hozzá a finomra vágott hagyma, zúzott fokhagyma.
  2. Ha a hagymánk már üvegesre pirult, hozzáadjuk a csülköt, és kifehéredésig pörköljük, majd a fűszerpaprikát hozzákeverjük, és felöntjük 1 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor elfőtte a vizet, felöntjük a vörösborral, lassú fokozaton főzzük, és ha a húsunk már félfövésben van, beledaraboljuk a hegyes erős paprikát, hozzátesszük a majorannát. Puhára főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 750
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Szimran

Mióta szakács: 2017.04.28.
125 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt csülökből

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

601
sertéscsülök 1 kg
vöröshagyma 3 közepes db
füstölt szalonna 200 g
fokhagyma 4 gerezd
hegyes erős paprika 1 közepes db
fűszerpaprika 1 ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
majoranna 1 teáskanál
vörösbor 2 dl