Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Bográcsos csülökpörkölt 2. -Csülökpörkölt 3.

Bográcsos csülökpörkölt 2. -Csülökpörkölt 3.
Bográcsos csülökpörkölt 2. -Csülökpörkölt 3.
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokat járunk a Tiszához. Barátainkkal, rokonainkkal sokszor főzünk a szabadban. Kivételes megtiszteltetésnek veszem, hogy engednek bográcsban főzni. Arrafelé ez férfimunka. Főztem már tyúkhúslevest, halászlét, mindenféle pörköltet, és sütök sokféle húst  tárcsán és grillen is.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt nagy kockákra összevágjuk, a csontot (én azt is belefőzöm) kettéfűrészeljük. 
  2. A hagymát, burgonyát megpucoljuk, mossuk, aprítjuk.
  3. A paradicsomot, paprikát mossuk, aprítjuk.
  4. Bográcsot és a tűzhelyet elkészítjük.
  5. A zsíron megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a zöld paprikát, összedinszteljük.
  6. Hozzáadjuk  a húst, ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, babérlevéllel, esetleg pirosarannyal.
  7. Lefedve legalább 2-3 óráig főzzük, közben kevergetni kell, igény szerint kevés vizet adunk hozzá.
  8. Ha majdnem puha, levesszük a fedőt róla, megszórjuk őrölt pirospaprikával, megkeverjük, teszünk hozzá vizet, és a burgonyát is beletesszük.
  9. A burgonyával még kb. fél órát főzzük.
  10. Friss kenyeret és savanyúságot kínálunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 35 900
elküldve: 17
receptkönyvben: 155
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

bokine

Mióta szakács: 2010.08.26.
76 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 10 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csülökpörkölt burgonyával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tarackos
Tarackos / Tarackos Fri, 2012-02-10 09:39

Fedőt raksz a bográcsra?Minek?A bográcsos ételek pont attól lesznek különlegesen finomak,hogy szabad tűzön főnek és ettől füstös ízt kapnak.Egyébként kiváló a recept.

Üdv:Tarackos

Bató Edit
Bató Edit Wed, 2010-10-20 12:26

De kár, hogy én nem voltam ott a Tiszánál, amikor ez készült....

bokine
bokine / bokine Wed, 2010-10-20 13:09

Editkém! Sajnálhatod is, mert nagyon finom volt, mind elfogyott.:-D Üdv: Erika

927
sertéscsülök 5 kg
vöröshagyma 1 kg
burgonya 2 kg
1 ek
bors 1 kk
fűszerpaprika 2 ek
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
paradicsom 3 db
zöldpaprika 3 db
mangalica zsír 5 ek