Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csülökpörkölt Csöpp konyhájából

Csülökpörkölt Csöpp konyhájából
Csülökpörkölt Csöpp konyhájából
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A környékünkön, ha zsírosabb húsból készítünk pörköltet, sosem teszünk bele zsírt. Együtt pirítjuk a húst a hagymával, így kisül annyi zsír belőle, amennyi pont kellemes egy pörköltben. Ha bográcsban készítjük, akkor így még könnyebb is főzni. Lehet bele tenni valamilyen egyéb húst is, lapockát, combot, stb., akkor azt félidőben tegyük bele, akkor, amikor a pirospaprikát, így nem fő szét. És aki szereti, mindenképp dobjon bele pár cseresznyepaprikát. Nálunk nem mindenki szereti a csípőset, így én külön szoktam megfőzni őket úgy, hogy kiveszek a pörkölt levéből egy keveset, mikor már benne van a pirospaprika is, és abban főzöm meg a csípős paprikákat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csülköt kb. 3 cm-es kockákra vágjuk. Beletesszük egy lábosba, hozzákeverjük a nagyobb kockákra vágott hagymát, és elkezdjük pirítani.
  2. Ha a hús levet engedett, kicsit még főzzük saját levében, majd felengedjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a bevagdosott fokhagymát, a negyedekre vágott paprikát és paradicsomot is.
  3. Enyhén megsózzuk és lassú tűzön, a vizet folyamatosan pótolva félkészre főzzük. Ekkor hozzáadjuk a pirospaprikát is.
  4. Ha a csülök puhára főtt, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Külön sós vízben főtt, vagy a pörköltben főtt krumplival és savanyúsággal tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 23 218
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt sertéscsülökből, sertéscsülkös pörkölt, csülökpörkölt főtt burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csöpp
Csöpp / Csöpp Sat, 2013-12-07 19:16

Örülök, hogy eszedbe juttattam, én is imádom!!! És én is úgy szeretem, ha benne fő a krumpli,de most sajnos leszavaztak...jó étvágyat majd!! :)

csato
csato Sat, 2013-12-07 17:58

Szia!
Hát én most erre teljese beindultam!:)És a benne főtt burgonyával az igazi lássuk be!Mindjárt elmegyek csülökért ezer éve nem főztem ezt!Imádom!Üdv Csató

471
sertéscsülök 1.2 kg
vöröshagyma 2 nagy db
fokhagyma 3 gerezd
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 nagy db
fűszerpaprika 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint