Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majorannás tejszínes csirkemell

Majorannás tejszínes csirkemell
Majorannás tejszínes csirkemell
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A friss majoranna különlegessé teszi!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Amikor sikerül, színes metélt tésztát szoktam vásárolni, és azzal tálalom az ételt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és az olaj-vaj keveréken megdinszteljük.
  2. A megtisztított csirkemellet csíkokra vágjuk, és a hagymához adjuk, majd fehéredésig (néhány percig) pirítjuk. Ezután fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és őrölt majoránnával.
  3. Az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk, valamint kevés vízzel (hogy elegendő szaftja legyen) felengedjük.
  4. Amikor a csirkemell már majdnem puha, akkor a friss majoránnával megszórjuk. Néhány percig még főzzük, majd a végén a tejfölt és a tejszínt kikeverjük a liszttel, a forró szaftból teszünk hozzá néhány kanállal, majd az ételt ezzel behabarjuk.
  5. Metélt tésztát főzünk hozzá.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 381
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes csirkemell, fűszeres tejszínes csirkemell, majoránnás tejszínes csirkemell metélt tésztával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

628
csirkemell filé 100 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 5 gerezd
tejföl 150 g
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
majoranna 3 szál
vaj 4 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
finomliszt 2 evőkanál
víz 2 dl