r
Nosalty Logó

Tejszínes-ketchupos csirkecombok

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Zúza
Tejszínes-ketchupos csirkecombok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 511 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 2039 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    576.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    905 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 511 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    88.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.1 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2306.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    768 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    425.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    800 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    75 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    780 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3619 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2039 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    218.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    343 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 193 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész húsokat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót.
  3. A csirkecombokat rendezzük el egy kisebb tepsiben, majd öntsük rá a tejszínes keveréket gondosan eloszlatva úgy, hogy a húsok alá is kerüljön.
  4. Alufóliával letakarva süssük 40 percig, majd fólia nélkül még kb. 15 percig, amíg megpirul. (Amikor leszedjük a fóliát, kanalazzunk a szószból a húsok tetejére.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x32
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20048
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 17.

Ajánló

A füstölt sajt, ketchup és bacon mennyiségével ízlés szerint lehet játszani.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Körülbelül 10 évvel ezelőtt figyeltem fel erre a receptre Stahl Judit egyik műsorában. Ízletes, szaftos finomság, melyhez köretként rizst ajánlok. Eredetileg nem kell kicsontozni és bőrüktől megfosztani a húsokat, nálam legutóbb ez azért alakult így, mert ahol vásároltam, csak filézett formában volt kapható magyar háztáji csirke.

Hozzászólások (3)

aantee

Sztem elírtad a csirkecomb mennyiségét...

Zúza

Beküldéskor dkg-ban adtam meg, fogalmam sincs mit?l/mikor állítódott át. Köszi, hogy szóltál, kijavítottam.

Törölt felhasználó

Szia A csirke mell filéket a nejem megvette vasárnapra. Azt hiszem ez a recept kívánja a melleket , olyan jól néz ki! Meg is csinálom. Köszi. Jöhetek máskor is ? :) Üdvözöllek . Ellák

Zúza

Kedves Ellák, remélem ízleni fog! Egyébként nem éppen light-os fogás, de nagyon finom. Ahogy h?l a szaftja, úgy lesz majd egyre s?r?bb. Jöhetsz máskor is! :) Minden jót, üdvözlettel: Zúza

Törölt felhasználó

Pár perc és kész! :) Szívesen a fotókon megmutatnám! A mail címem: ellus@freemail.hu , ide küldd a címed , arra elküldeném a képet , hogy sikerült . Természetesen , ha Te ezt engedélyezed nekem ! Köszi és szia . Az illata is mennyei! :)

Zúza

Küldtem emailt, de sajnos nem ment át. Szerintem megtelt a postafiók.

Törölt felhasználó

Szia Zúza! Tudsz abban segíteni, hogy nekem miért mindig ereszt elég sok levet a csirke a süt?ben? Most nem volt fagyasztva sem és akkor tettem be amikor már felmelegedett a süt? és a megadott sütési id?t még megtoldottam több, mint negyed órával, hátha kicsit s?r?södik a lé, de nem.. f?z?tejszínt használtam. Köszi

Zúza

Szia Andirea! Sajnos eresztenek levet a húsok, nálam is szokott. Mikor hogy, egyszer többet, máskor kevesebbet. Miután megmostam, jól ki szoktam nyomkodni a húsokat (van amikor le is itatom papírtörl?vel). Fontos, hogy ne f?z?tejszínt, hanem habtejszínt használj! Miután kész, és kivetted a süt?b?l, hagyd h?lni, eközben is s?r?södik a szaftja. Ha esetleg marad, akkor ugye landol a h?t?szekrényben, ilyenkor másnap szinte megáll benne a kanál :) Egy kis ráadás f?z?tejszín ügyben: http://alapanyagok.blogspot.hu/2009/07/habtejszin-kontra-fozotejszin.html

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek