Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-ketchupos csirkecombok

Tejszínes-ketchupos csirkecombok
Tejszínes-ketchupos csirkecombok
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Körülbelül 10 évvel ezelőtt figyeltem fel erre a receptre Stahl Judit egyik műsorában. Ízletes, szaftos finomság, melyhez köretként rizst ajánlok. Eredetileg nem kell kicsontozni és bőrüktől megfosztani a húsokat, nálam legutóbb ez azért alakult így, mert ahol vásároltam, csak filézett formában volt kapható magyar háztáji csirke.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A füstölt sajt, ketchup és bacon mennyiségével ízlés szerint lehet játszani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konyhakész húsokat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy tálban keverjük össze a többi hozzávalót.
  3. A csirkecombokat rendezzük el egy kisebb tepsiben, majd öntsük rá a tejszínes keveréket gondosan eloszlatva úgy, hogy a húsok alá is kerüljön.
  4. Alufóliával letakarva süssük 40 percig, majd fólia nélkül még kb. 15 percig, amíg megpirul. (Amikor leszedjük a fóliát, kanalazzunk a szószból a húsok tetejére.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x32 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 845
elküldve: 15
receptkönyvben: 487
elkészítve: 28/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Zúza

Mióta szakács: 2010.07.30.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes-füstölt sajtos csirkecombok, csirkecombok tejszínes szószban, tejszínes csirkecombok

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zúza
Zúza / Zúza Fri, 2018-08-17 12:55

Kedves Nosalty csapat!
Erről sajnos lemaradtam, ettől függetlenül köszönöm az értesítést a versenyről!
Mondjuk nem igazán értem, hogy miért nevezhettem volna be ezt a receptet egy olyan versenyre, ahol grill fogást várnak a "szakácsoktól".
Valeszka grillezett halfilé receptje valóban érdekes eset...
Üdvözlettel, Zúza

Andirea
Andirea Wed, 2014-06-11 23:40

Szia Zúza! Tudsz abban segíteni, hogy nekem miért mindig ereszt elég sok levet a csirke a sütőben? Most nem volt fagyasztva sem és akkor tettem be amikor már felmelegedett a sütő és a megadott sütési időt még megtoldottam több, mint negyed órával, hátha kicsit sűrűsödik a lé, de nem.. főzőtejszínt használtam. Köszi

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2014-06-12 16:33

Szia Andirea! Sajnos eresztenek levet a húsok, nálam is szokott. Mikor hogy, egyszer többet, máskor kevesebbet. Miután megmostam, jól ki szoktam nyomkodni a húsokat (van amikor le is itatom papírtörlővel). Fontos, hogy ne főzőtejszínt, hanem habtejszínt használj! Miután kész, és kivetted a sütőből, hagyd hűlni, eközben is sűrűsödik a szaftja. Ha esetleg marad, akkor ugye landol a hűtőszekrényben, ilyenkor másnap szinte megáll benne a kanál :)

Egy kis ráadás főzőtejszín ügyben:
http://alapanyagok.blogspot.hu/2009/07/habtejszin-kontra-fozotejszin.html

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sat, 2014-03-22 19:56

Szia
A csirke mell filéket a nejem megvette vasárnapra. Azt hiszem ez a recept kívánja a melleket , olyan jól néz ki! Meg is csinálom. Köszi. Jöhetek máskor is ? :)
Üdvözöllek . Ellák

Zúza
Zúza / Zúza Sat, 2014-03-22 20:42

Kedves Ellák, remélem ízleni fog! Egyébként nem éppen light-os fogás, de nagyon finom.
Ahogy hűl a szaftja, úgy lesz majd egyre sűrűbb.
Jöhetsz máskor is! :) Minden jót, üdvözlettel: Zúza

Ellák
Tésztásfül / Ellák Sun, 2014-03-23 13:27

Pár perc és kész! :) Szívesen a fotókon megmutatnám! A mail címem: ellus@freemail.hu , ide küldd a címed , arra elküldeném a képet , hogy sikerült . Természetesen , ha Te ezt engedélyezed nekem ! Köszi és szia . Az illata is mennyei! :)

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2014-03-24 17:02

Küldtem emailt, de sajnos nem ment át. Szerintem megtelt a postafiók.

Zúza
Zúza / Zúza Mon, 2014-02-17 21:17

Beküldéskor dkg-ban adtam meg, fogalmam sincs mitől/mikor állítódott át. Köszi, hogy szóltál, kijavítottam.

515
csirkecomb 60 dkg
habtejszín 2.5 dl
ketchup 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
füstölt sajt 10 dkg
bacon 7 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint