r
Nosalty Logó

Májjal rakott burgonya

Lizinka_
Májjal rakott burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

453
Kalória
23.4g
Fehérje
39.3g
Szénhidrát
22.8g
Zsír
297.9g
Víz
319.7g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    994.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    207 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    297.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3154 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    197 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2826 micro
  • α-karotin
    1350 micro
  • β-karotin
    3256 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    34 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 453 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    70.2 g

Zsír

  • Összesen
    68.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    959 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2982.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    574 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    1384 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    893.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9461 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    42 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1600 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8477 micro
  • α-karotin
    4050 micro
  • β-karotin
    9768 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    347 micro
Összesen 1357 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    696 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    623 micro
  • α-karotin
    298 micro
  • β-karotin
    718 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Langyosra hűtjük és lehúzzuk a héját. Kb. fél cm-es karikákra vágjuk.
  2. Amíg fő a burgonya, elkészítjük a májas ragut. A májat vékony csíkokra vágjuk. A hagymát finomra aprítjuk. A sárgarépát nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  3. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a májat. Kis idő elteltével pedig beletesszük a sárgarépát. Sózzuk. Kevergetve összesütjük.
  4. Egy méretesnek ítélt tepsit, vagy hőálló üvegtálat kiolajozunk. Az aljára tesszük a felkarikázott burgonya felét. Erre terítjük a sárgarépás májat, amit befedünk a burgonyakarikák másik felével. Rálocsoljuk a tejszínt. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
  5. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 35 – 40 perc alatt aranybarnára sütjük.
  6. Langyosan tesszük asztalra.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek