r
Nosalty Logó

Majonézes karfiolsaláta gazdagon

Macska
Majonézes karfiolsaláta gazdagon
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

163
Kalória
7.4g
Fehérje
5.9g
Szénhidrát
12.8g
Zsír
103.6g
Víz
31.1g
Koleszterin
1.2g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    570 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 163 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    76.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5420.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    774 mg
  • Nátrium
    3419 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    621.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    329 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 991 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd ételízesítős vízben megfőzzük. (ne legyen túlságosan megfőzve, mert akkor szétesnek a rózsák)
  2. A majonézt kikeverjük ízlés szerinta fűszerekkel.
  3. A hagymát félbe, majd karikákra,a sajtot vékony csíkokra vágjuk, a virslit pedig felkarikázzuk, majd mindhármat elkeverjük a majonézben.
  4. A karfiolt leszűrjük, és egy kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a salátához. Ha még langyos (vagy meleg) a karfiol, akkor sokkal többet szív magába a léből (mi így szeretjük), de akkor viszont nem marad olyan sok lé a salátán.
  5. Néhány órára hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 15 p

Sültek mellé vagy csak magában is vacsorának nagyon finom. Most a családnak csináltam, azonban fogyókúrás verzióban is sokszor készítettem: akkor a majonéz kimaradt, csak a joghurtot (vagy kefirt, ki melyiket szereti) fűszereztem, és sajtból is soványat választottam.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...