r
Nosalty Logó

Joghurtos karfiolsaláta

Glaser
Joghurtos karfiolsaláta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

222
Kalória
16.8g
Fehérje
6.1g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
137.9g
Víz
239.1g
Koleszterin
1g
Élelmi rost
4.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 87 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    239 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    453.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    261 micro
Összesen 222 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    86.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2718.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    710 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1073 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    827.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    924 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    226 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    1208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    721 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2428 micro
  • β-crypt
    37 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1568 micro
Összesen 1336 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 87 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróbbra vágjuk.
  2. A sonkát kockákra vágjuk. A tojást meghámozzuk, 4 tojást apró kockákra vágunk, kettőnek a sárgáját félretesszük, a fehérjét kockákra vágjuk. A metélőhagymát vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a karfiolhoz adjuk.
  3. A mártáshoz a tejfölt a joghurttal simára keverjük, a félretett tojássárgákat sűrű szűrűn átpasszírozzuk, és a joghurtos-tejfölhöz kavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A mártáshoz a salátára öntjük, elkavarjuk, kb. 30 percet hagyjuk állni, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p

Önmagában vagy sült húsok mellé köretként. A mártást ízlés szerint ízesíthetjük kevés áttört fokhagymával és fűszerpaprikával is.

További receptek

Ecetes céklasaláta

Kedvenc savanyúságunkat könnyen elkészíthetjük házilag is, ráadásul sokkal-sokkal olcsóbban! Az ecetes céklasaláta az egyik legegyszerűbb és legfinomabb savanyúság, ami kötelező ...

Rosanics Petra

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek