Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos karfiolsaláta

Joghurtos karfiolsaláta
Joghurtos karfiolsaláta
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Önmagában vagy sült húsok mellé köretként. A mártást ízlés szerint ízesíthetjük kevés áttört fokhagymával és fűszerpaprikával is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, majd fövő sós vízbe tesszük, és kb. 10-15 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd tetszés szerint apróbbra vágjuk.
  2. A sonkát kockákra vágjuk. A tojást meghámozzuk, 4 tojást apró kockákra vágunk, kettőnek a sárgáját félretesszük, a fehérjét kockákra vágjuk. A metélőhagymát vékony gyűrűkre vágjuk. Az egészet a karfiolhoz adjuk.
  3. A mártáshoz a tejfölt a joghurttal simára keverjük, a félretett tojássárgákat sűrű szűrűn átpasszírozzuk, és a joghurtos-tejfölhöz kavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A mártáshoz a salátára öntjük, elkavarjuk, kb. 30 percet hagyjuk állni, majd megszórjuk a fűszerpaprikával, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 919
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sonkás karfiolos saláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

216
karfiol 500 g
főtt sonka 250 g
főtt tojás 6 db
metélőhagyma 0.5 csokor
tejföl 100 g
joghurt 250 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 csipet