Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes húsvéti saláta

Majonézes húsvéti saláta
Majonézes húsvéti saláta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem csak húsvétkor készíthető, aki szereti a majonézes salátákat, annak bármikor, önmagában vagy akár valamilyen hús mellé kitűnő választás lehet!

hozzávalók / 4 adag

Saláta

Házi majonéz

Ecetes-cukros salátalé

  • 4 kk ecet (ízlés szerint)
  • 3 dl víz
  • ízlés szerint
  • 1 csapott ek cukor (egyébként ízlés szerint)
Szólj hozzá!

elkészítés

Saláta

  1. A burgonyákat sós vízben főzzük meg héjastól, majd még langyosan húzzuk le a héját, és vágjuk tetszés szerinti kockákra.
  2. A lilahagymát vágjuk félbe, és szeleteljük fel a fél karikákat.
  3. A kukoricát szintén leszűrjük.
  4. A tojásokat főzzük meg, majd karikázzuk fel. A csemegeuborkát apró kockára vágjuk.
  5. Ha közben elkészültünk a majonézzel és a salátalével, akkor adjuk hozzá a tejfölt és a saláta hozzávalóit: a burgonyát és hagymát, uborkát, kukoricát, főtt tojást. Óvatosan forgassuk össze az elkészült salátát, tálalásig tartsuk hűtőben.

Házi majonéz

  1. A tojássárgákból az olajjal és a mustárral készítsünk majonézt.
  2. Keverjük el a sárgákat a mustárral és a cukorral, majd az olajat lassan, szinte csepegtetve adagoljuk hozzá, folyamatos keverés mellett. Ízesítsük még sóval, borssal és citromlével.

Ecetes-cukros salátalé

  1. Csináljunk egy ecetes-cukros salátalevet, és ebbe tegyük a burgonyát és a lilahagymát néhány órára (így átveszi az édes, sós, ecetes saláta levének ízét).
  2. Később alaposan szűrjük le, hogy jól lecsepegjen, mert nekünk csak a burgonyára és a hagymára van szükségünk.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 598
elküldve: 2
receptkönyvben: 242
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, húsvét, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig, ebéd, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

majonézes vegyes saláta, kukoricás krumplisaláta tojással és uborkával, tojásos krumplisaláta majonézesen

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

928
burgonya 4 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
csemegeuborka 6 db
tojás 3 db
csemegekukorica 34 dkg
tojássárgája 3 db
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 2 dl
mustár 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
porcukor 3 csipet
citromlé 1 citromból nyert
ecet 4 kk
víz 3 dl
0 ízlés szerint
cukor 1 csapott ek