Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Majonézes gombafalatkák

Majonézes gombafalatkák
Majonézes gombafalatkák
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi eleinte vendégvárónak készítettük, de mostanában már vacsorára is gyakran kerül az asztalra.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egyszerűen elkészíthető, ízletes étel, jól variálható felhasználással. Kitűnő vendégváró, tálkában tálalva a vacsora remek része, hidegtálakhoz pedig köretként is kínálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát megmossuk, kockára vágjuk, a hagymát megpucoljuk, és apróra vágjuk.
  2. A hagymát olajon, fedő alatt megdinszteljük, rátesszük a gombát, sózzuk. Összekeverjük, és saját levében puhára pároljuk.
  3. Ízlés szerint fűszerezzük az őrölt fekete- és fehérborssal, valamint a kakukkfűvel. Hozzáadjuk a majonézt és a tejfölt, majd szép simára keverjük.
  4. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Közben átlósan felkarikázzuk a bagettet vagy a kiflit, és a kihűlt gombás krémmel megkenjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 502
elküldve: 1
receptkönyvben: 93
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Bendika

Mióta szakács: 2010.12.18.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

tejfölös gombakrém, fűszeres gombás krém, gombás-majonézes vendégváró

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

196
csiperkegomba 50 dkg
vöröshagyma 1 nagy fej
majonéz 3 ek
tejföl 175 g
kakukkfű 1 szál
fekete bors 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
kifli 3 db