Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kesudiós gombakrém

Kesudiós gombakrém
Kesudiós gombakrém
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártogatósok a nagy szenvedélyeim, legyen szó avokádókrémről vagy csicseriborsóról. Mellesleg kiválóan megfelelnek minden étkezéshez, kiegészítve sok zöldséggel, vagy akár pirítósra kenve. A gombakrém régóta nagy kedvencem, de aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha ezt feldobnám még valamivel - mi mással, mint a kesudióval.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

A krémesebb íz érdekében keverhetünk hozzá még vajat, olívaolajat. A sót célszerű az elején a gombához adni, így jobban kiengedi a levét. Ízlés szerint díszíthetjük petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a gombákat, majd felaprítjuk.
  2. Egy edénybe 1 ek rizsolajat vagy olívaolajat öntünk, és rászórjuk a gombákat. Megpároljuk, majd a megpuhult gombát a legvégén lepirítjuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. Rászórjuk a kesudiót, és együtt pirítjuk kb. egy percig a gombával.
  4. Miután levettük a tűzről, kb. fél deci vízzel botmixer segítségével pépesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 5 466
elküldve: 6
receptkönyvben: 168
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ananászlány

Mióta szakács: 2014.08.17.
6 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: születésnap, buli receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

gombakrém, kesudiós-gombás mártogatós, gombakrém

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

194
csiperkegomba 20 dkg
olívaolaj 1 ek
1 csipet
bors 1 csipet
kesudió 5 dkg
víz 0.5 dl