Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombához
-
53g csiperkegomba11 kcal
-
213g vöröshagyma77 kcal
-
43g bacon167 kcal
-
9g rozmaring11 kcal
-
13g parmezán sajt49 kcal
A töltelékhez
Összesen
414
Kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombához
-
210g csiperkegomba45 kcal
-
850g vöröshagyma309 kcal
-
170g bacon668 kcal
-
35g rozmaring46 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
A töltelékhez
Összesen
1658
Kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
A gombához
-
12.6g csiperkegomba3 kcal
-
50.8g vöröshagyma18 kcal
-
10.2g bacon40 kcal
-
2.1g rozmaring3 kcal
-
12 kcal
A töltelékhez
Összesen
99
Kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 21.9 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 168 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1367.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 40 mg
-
Kálcium 277 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 586 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 312.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 889 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 224 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 872 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 10 micro
-
Lut-zea 86 micro
Összesen
414
Kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 87.7 g
Zsír
-
Összesen 92.4 g
-
Telített zsírsav 34 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 671 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5469.1 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 1109 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 239 mg
-
Foszfor 1581 mg
-
Nátrium 2345 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 126.3 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 1250.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3555 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 19 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 94 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 894 micro
-
Kolin: 533 mg
-
Retinol - A vitamin: 3487 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 40 micro
-
Lut-zea 342 micro
Összesen
1658
Kcal
- 6% Fehérje
- 8% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 80% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 5.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 327 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.5 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 2 micro
-
Lut-zea 20 micro
Összesen
99
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A gombához
- Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjon egy olyan külső, ami kb. 3 héjrétegből áll.
- A gombákat megmossuk, a száraikat kivágjuk, s felaprítva a töltelékhez fogjuk adni.
- Elkészítjük a tölteléket:
- Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olívaolajon egy serpenyőben aranysárgára dinszteljük.
- Egy tálba beletesszük a felaprított májat, valamint a töltelék összes hozzávalóját, a zsemlét egy kissé előbb kinyomkodjuk, mielőtt berakjuk a tálba. Végén a megdinsztelt vöröshagymát is belekavarjuk a töltelékbe.
- Összeállítás:
- Előmelegítjük a sütőt, és egy tepsit egy kissé beolajozunk.
- A töltelékkel megtöltjük a gombákat és a vöröshagymákat, megszórjuk őket egy kis parmezán sajttal, és mindegyikre ráhelyezünk egy-egy rozmaringágacskát.
- Majd mindegyikre rátekerünk egy-egy szelet bacont, és berakjuk a tepsibe. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb. 35-40 percig, míg a bacon meg nem pirul.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 806
- Tegnapi nézettség: 12
- 7 napos nézettség: 262
- Össznézettség: 69381
- Feltöltés dátuma: 2010. március 02.
Ajánló
Jól illik hozzá valamilyen saláta-köret.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

NS
17524 recept
Töltött csirkecombot készítettünk, s igazság szerint egy "kissé" túlméreteztem a tölteléket. Így Mr Smith kreativitását igénybe véve ezt a kis finomságot állítottuk össze ráadásként az otthon lelt hozzávalókból. Sikerét jelezte, hogy mind elfogyott.
Hozzászólások (10)
:))Kedves Petra! Nagyon örülünk, hogy értékeled az ötletünket! Köszönjük: a Smith-ek
Sziasztok! Egy kérdésem lenne a tölteléket illet?en:::: ha máj, hagyma és áztatott zsemle a töltelék, nekem olyan hurka ize van, mi lehet az oka,? Csirkecomb böre alá töltöttem, és már sütéskor az illata a hurkára emlékeztetett. Tudtok valami isteni finom töltelék recepet????? Irjatok!!!!!!!!!!!!!
Kedves Fekete Éva! Nem is tudom mit mondjak erre. Nekem ez nem szokott eszembe jutni, mert számomra van különbség a sertésmáj és a csirkemáj illata, íze között. Az egész családunk kedveli ezt. A f?szer tekintetében a majoranna megegyezik, lehet, hogy ez zavar téged. Rakj bele még egy kis zsályát esetleg, és vargányát, vagy sima gombát ehhez a keverékhez, és akkor talán jobban fog tetszeni. (Töltött Dagadó, ahogy nálunk bevált - receptünk tölteléke) Azonban ha a májról Neked ez ugrik be, és zavar, akkor egész egyszer?en hagyd el és úgy próbáld ki, szerintem töltött csirkecomb recept van felrakva még a Nosaltyn, próbáld ki ?ket, hátha jobban bejön! Jó próbálkozást és f?z?cskézést: Mrs Smith
Köszi ezt a receptet nagyon bejött a családnak!
Sziasztok! Tegnap megcsináltam és nagy sikere volt. Nem is volt nehéz elkésiteni! :-)) Annyit változtattam, hogy egy pár gomát/hagymát ugy töltötem meg, hogy amáj helyett darált hust raktam, mivel aférjem nem szereti a csirkemájat. Mégegyszerköszi a receptet Szandra
Kedves Szandra83! Nagyon örülünk a sikerednek! Jól tetted, hogy a párod ízlésére formáltad, ebben a receptben mindig rejlenek kis lehet?ségek. Ügyes vagy! A legjobbakat: Mrs Smith
Sziasztok! Megcsináltuk, megettük...nagyon ízlett! A gombát imádjuk, rozmaring és a máj igazán jó együtt. Mi köretként a gombák mellé még cikkekre vágott krumplit tettünk a tepsibe (plusz rászeltük a f?tt hagyma belsejét), így ebben a gombás-baconös-hagymás lében sült meg. Isteni finom lett. Köszönjük a receptet.
Öröm ezt hallani kedves Hanitka!:)) Ez a köretötlet nagyon tetszik, legközelebb kipróbáljuk mi is! Nagyon köszönjük, hogy visszajeleztél, igazán jól esett!:) Egészségetekre! A legjobbakat: Mrs Smith
Megsütöttem hanitka ötletével! Isteni lett! Köszi a receptet!
Sziasztok!Ma megcsinältam nagyon izlett mindenkinek.Igaz csak annyit vältoztattam rajta,hogy a kb.1 evökanälnyi beolajozott höällo täl aljära fektettem 3 szäl petrezselyemzöldet,es karikäztam rä 4 kis koktelparadicsomot.Erre ültettem a töltött gombafejeket.Köszike a finom receptet!
Régóta kerestem jó töltött gomba receptet, most találtam egyet. Köszönöm!
sziasztok! elkeszitettem en is, annak ellenere, hogy a csirkemaj nem a kedvencem, ezek azizek egyuttesen megis olyan etelt hoztak ki, hogy mindenkinek -meg nekem is- izlett. Annyi tanacsot fuznek hozza, hogy az egesz gombafejet (a megtoltes elott) ill. az aprora vagott hagymat erdemes egy kis soval-borssal megdinsztelni serpenyoben keves olajon, meg izletesebb lesz a vegeredmeny! :) a maradek tolteleket pedig fasirtnak sutottem ki :)