r
Nosalty Logó

Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve

NS
Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

414
Kalória
21.9g
Fehérje
31.6g
Szénhidrát
23.1g
Zsír
312.6g
Víz
167.8g
Koleszterin
6.3g
Élelmi rost
10.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 1658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 99 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5469.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3555 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    894 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3487 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1658 kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

A gombához

  1. Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjon egy olyan külső, ami kb. 3 héjrétegből áll.
  2. A gombákat megmossuk, a száraikat kivágjuk, s felaprítva a töltelékhez fogjuk adni.
  3. Elkészítjük a tölteléket:
  4. Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olívaolajon egy serpenyőben aranysárgára dinszteljük.
  5. Egy tálba beletesszük a felaprított májat, valamint a töltelék összes hozzávalóját, a zsemlét egy kissé előbb kinyomkodjuk, mielőtt berakjuk a tálba. Végén a megdinsztelt vöröshagymát is belekavarjuk a töltelékbe.
  6. Összeállítás:
  7. Előmelegítjük a sütőt, és egy tepsit egy kissé beolajozunk.
  8. A töltelékkel megtöltjük a gombákat és a vöröshagymákat, megszórjuk őket egy kis parmezán sajttal, és mindegyikre ráhelyezünk egy-egy rozmaringágacskát.
  9. Majd mindegyikre rátekerünk egy-egy szelet bacont, és berakjuk a tepsibe. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb. 35-40 percig, míg a bacon meg nem pirul.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Töltött csirkecombot készítettünk, s igazság szerint egy "kissé" túlméreteztem a tölteléket. Így Mr Smith kreativitását igénybe véve ezt a kis finomságot állítottuk össze ráadásként az otthon lelt hozzávalókból. Sikerét jelezte, hogy mind elfogyott.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek