Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve

Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve
Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve
75 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Töltött csirkecombot készítettünk, s igazság szerint egy "kissé" túlméreteztem a tölteléket. Így Mr Smith kreativitását igénybe véve ezt a kis finomságot állítottuk össze ráadásként az otthon lelt hozzávalókból. Sikerét jelezte, hogy mind elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

A gombához

A töltelékhez

ajánlat

Jól illik hozzá valamilyen saláta-köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjon egy olyan külső, ami kb. 3 héjrétegből áll.
  2. A gombákat megmossuk, a száraikat kivágjuk, s felaprítva a töltelékhez fogjuk adni.

Elkészítjük a tölteléket:


  1. Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olívaolajon egy serpenyőben aranysárgára dinszteljük.
  2. Egy tálba beletesszük a felaprított májat, valamint a töltelék összes hozzávalóját, a zsemlét egy kissé előbb kinyomkodjuk, mielőtt berakjuk a tálba. Végén a megdinsztelt vöröshagymát is belekavarjuk a töltelékbe.

Összeállítás:


  1. Előmelegítjük a sütőt, és egy tepsit egy kissé beolajozunk.
  2. A töltelékkel megtöltjük a gombákat és a vöröshagymákat, megszórjuk őket egy kis parmezán sajttal, és mindegyikre ráhelyezünk egy-egy rozmaringágacskát.
  3. Majd mindegyikre rátekerünk egy-egy szelet bacont, és berakjuk a tepsibe. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb. 35-40 percig, míg a bacon meg nem pirul.

  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 59 508
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 555
elkészítve: 35/42
Facebookon megjelent: -

szakács

Mr and Mrs Smith

Mióta szakács: 2009.03.03.
122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: töltött zöldség
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

májas-bacon-ös töltött gomba, töltött hagyma májjal

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

klaudiahorv
klaudiahorv Mon, 2014-09-15 11:40

sziasztok! elkeszitettem en is, annak ellenere, hogy a csirkemaj nem a kedvencem, ezek azizek egyuttesen megis olyan etelt hoztak ki, hogy mindenkinek -meg nekem is- izlett. Annyi tanacsot fuznek hozza, hogy az egesz gombafejet (a megtoltes elott) ill. az aprora vagott hagymat erdemes egy kis soval-borssal megdinsztelni serpenyoben keves olajon, meg izletesebb lesz a vegeredmeny! :) a maradek tolteleket pedig fasirtnak sutottem ki :)

Ilonka57
Ilonka57 Thu, 2013-04-04 18:56

Régóta kerestem jó töltött gomba receptet, most találtam egyet. Köszönöm!

vadoc002
vadoc002 Tue, 2012-02-14 17:00

Sziasztok!Ma megcsinältam nagyon izlett mindenkinek.Igaz csak annyit vältoztattam rajta,hogy a kb.1 evökanälnyi beolajozott höällo täl aljära fektettem 3 szäl petrezselyemzöldet,es karikäztam rä 4 kis koktelparadicsomot.Erre ültettem a töltött gombafejeket.Köszike a finom receptet!

csevike
csevike Tue, 2011-09-27 12:52

Megsütöttem hanitka ötletével! Isteni lett! Köszi a receptet!

hanitka
hanitka Mon, 2010-09-20 12:40

Sziasztok!

Megcsináltuk, megettük...nagyon ízlett! A gombát imádjuk, rozmaring és a máj igazán jó együtt.
Mi köretként a gombák mellé még cikkekre vágott krumplit tettünk a tepsibe (plusz rászeltük a főtt hagyma belsejét), így ebben a gombás-baconös-hagymás lében sült meg. Isteni finom lett.
Köszönjük a receptet.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-09-20 15:28

Öröm ezt hallani kedves Hanitka!:)) Ez a köretötlet nagyon tetszik, legközelebb kipróbáljuk mi is! Nagyon köszönjük, hogy visszajeleztél, igazán jól esett!:) Egészségetekre! A legjobbakat: Mrs Smith

Szandra83
Szandra83 Sun, 2010-08-15 19:39

Sziasztok!

Tegnap megcsináltam és nagy sikere volt. Nem is volt nehéz elkésiteni! :-))
Annyit változtattam, hogy egy pár gomát/hagymát ugy töltötem meg, hogy amáj helyett darált hust raktam, mivel aférjem nem szereti a csirkemájat.
Mégegyszerköszi a receptet
Szandra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sun, 2010-08-15 22:17

Kedves Szandra83! Nagyon örülünk a sikerednek! Jól tetted, hogy a párod ízlésére formáltad, ebben a receptben mindig rejlenek kis lehetőségek. Ügyes vagy! A legjobbakat: Mrs Smith

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Mon, 2010-03-08 15:55

Kedves Fekete Éva!
Nem is tudom mit mondjak erre. Nekem ez nem szokott eszembe jutni, mert számomra van különbség a sertésmáj és a csirkemáj illata, íze között. Az egész családunk kedveli ezt. A fűszer tekintetében a majoranna megegyezik, lehet, hogy ez zavar téged. Rakj bele még egy kis zsályát esetleg, és vargányát, vagy sima gombát ehhez a keverékhez, és akkor talán jobban fog tetszeni. (Töltött Dagadó, ahogy nálunk bevált - receptünk tölteléke) Azonban ha a májról Neked ez ugrik be, és zavar, akkor egész egyszerűen hagyd el és úgy próbáld ki, szerintem töltött csirkecomb recept van felrakva még a Nosaltyn, próbáld ki őket, hátha jobban bejön! Jó próbálkozást és főzőcskézést: Mrs Smith

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-03-08 15:22

Sziasztok! Egy kérdésem lenne a tölteléket illetően:::: ha máj, hagyma és áztatott zsemle a töltelék, nekem olyan hurka ize van, mi lehet az oka,? Csirkecomb böre alá töltöttem, és már sütéskor az illata a hurkára emlékeztetett. Tudtok valami isteni finom töltelék recepet????? Irjatok!!!!!!!!!!!!!

424
csiperkegomba 5 nagy db
vöröshagyma 5 nagy fej
bacon 10 szelet
rozmaring 5 szál
parmezán sajt 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
csirkemáj 10 dkg
tojás 1 db
zsemle 1 db
gomba 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
chili 1 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
majoranna 1.5 tk
borsikafű 1 tk