r
Nosalty Logó

Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Májjal töltött gomba és hagyma baconbe tekerve
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 1658 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A gombához

A töltelékhez

Összesen 99 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    21.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1367.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    277 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    586 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    889 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    872 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    10 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 414 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.7 g

Zsír

  • Összesen
    92.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5469.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    1109 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1581 mg
  • Nátrium
    2345 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1250.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3555 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    894 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3487 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    342 micro
Összesen 1658 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    140 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

Elkészítés

A gombához

  1. Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjon egy olyan külső, ami kb. 3 héjrétegből áll.
  2. A gombákat megmossuk, a száraikat kivágjuk, s felaprítva a töltelékhez fogjuk adni.
  3. Elkészítjük a tölteléket:
  4. Az apróra vágott vöröshagymát egy kis olívaolajon egy serpenyőben aranysárgára dinszteljük.
  5. Egy tálba beletesszük a felaprított májat, valamint a töltelék összes hozzávalóját, a zsemlét egy kissé előbb kinyomkodjuk, mielőtt berakjuk a tálba. Végén a megdinsztelt vöröshagymát is belekavarjuk a töltelékbe.
  6. Összeállítás:
  7. Előmelegítjük a sütőt, és egy tepsit egy kissé beolajozunk.
  8. A töltelékkel megtöltjük a gombákat és a vöröshagymákat, megszórjuk őket egy kis parmezán sajttal, és mindegyikre ráhelyezünk egy-egy rozmaringágacskát.
  9. Majd mindegyikre rátekerünk egy-egy szelet bacont, és berakjuk a tepsibe. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb. 35-40 percig, míg a bacon meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 806
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 116
  • Össznézettség: 69437
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 02.

Ajánló

Jól illik hozzá valamilyen saláta-köret.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Töltött csirkecombot készítettünk, s igazság szerint egy "kissé" túlméreteztem a tölteléket. Így Mr Smith kreativitását igénybe véve ezt a kis finomságot állítottuk össze ráadásként az otthon lelt hozzávalókból. Sikerét jelezte, hogy mind elfogyott.

Hozzászólások (10)

Törölt felhasználó

:))Kedves Petra! Nagyon örülünk, hogy értékeled az ötletünket! Köszönjük: a Smith-ek

Törölt felhasználó

Sziasztok! Egy kérdésem lenne a tölteléket illet?en:::: ha máj, hagyma és áztatott zsemle a töltelék, nekem olyan hurka ize van, mi lehet az oka,? Csirkecomb böre alá töltöttem, és már sütéskor az illata a hurkára emlékeztetett. Tudtok valami isteni finom töltelék recepet????? Irjatok!!!!!!!!!!!!!

Törölt felhasználó

Kedves Fekete Éva! Nem is tudom mit mondjak erre. Nekem ez nem szokott eszembe jutni, mert számomra van különbség a sertésmáj és a csirkemáj illata, íze között. Az egész családunk kedveli ezt. A f?szer tekintetében a majoranna megegyezik, lehet, hogy ez zavar téged. Rakj bele még egy kis zsályát esetleg, és vargányát, vagy sima gombát ehhez a keverékhez, és akkor talán jobban fog tetszeni. (Töltött Dagadó, ahogy nálunk bevált - receptünk tölteléke) Azonban ha a májról Neked ez ugrik be, és zavar, akkor egész egyszer?en hagyd el és úgy próbáld ki, szerintem töltött csirkecomb recept van felrakva még a Nosaltyn, próbáld ki ?ket, hátha jobban bejön! Jó próbálkozást és f?z?cskézést: Mrs Smith

laskovicsanita

Köszi ezt a receptet nagyon bejött a családnak!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Tegnap megcsináltam és nagy sikere volt. Nem is volt nehéz elkésiteni! :-)) Annyit változtattam, hogy egy pár gomát/hagymát ugy töltötem meg, hogy amáj helyett darált hust raktam, mivel aférjem nem szereti a csirkemájat. Mégegyszerköszi a receptet Szandra

Törölt felhasználó

Kedves Szandra83! Nagyon örülünk a sikerednek! Jól tetted, hogy a párod ízlésére formáltad, ebben a receptben mindig rejlenek kis lehet?ségek. Ügyes vagy! A legjobbakat: Mrs Smith

hanitka

Sziasztok! Megcsináltuk, megettük...nagyon ízlett! A gombát imádjuk, rozmaring és a máj igazán jó együtt. Mi köretként a gombák mellé még cikkekre vágott krumplit tettünk a tepsibe (plusz rászeltük a f?tt hagyma belsejét), így ebben a gombás-baconös-hagymás lében sült meg. Isteni finom lett. Köszönjük a receptet.

Törölt felhasználó

Öröm ezt hallani kedves Hanitka!:)) Ez a köretötlet nagyon tetszik, legközelebb kipróbáljuk mi is! Nagyon köszönjük, hogy visszajeleztél, igazán jól esett!:) Egészségetekre! A legjobbakat: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Megsütöttem hanitka ötletével! Isteni lett! Köszi a receptet!

vadoc002

Sziasztok!Ma megcsinältam nagyon izlett mindenkinek.Igaz csak annyit vältoztattam rajta,hogy a kb.1 evökanälnyi beolajozott höällo täl aljära fektettem 3 szäl petrezselyemzöldet,es karikäztam rä 4 kis koktelparadicsomot.Erre ültettem a töltött gombafejeket.Köszike a finom receptet!

Ilonka57

Régóta kerestem jó töltött gomba receptet, most találtam egyet. Köszönöm!

klaudiahorv

sziasztok! elkeszitettem en is, annak ellenere, hogy a csirkemaj nem a kedvencem, ezek azizek egyuttesen megis olyan etelt hoztak ki, hogy mindenkinek -meg nekem is- izlett. Annyi tanacsot fuznek hozza, hogy az egesz gombafejet (a megtoltes elott) ill. az aprora vagott hagymat erdemes egy kis soval-borssal megdinsztelni serpenyoben keves olajon, meg izletesebb lesz a vegeredmeny! :) a maradek tolteleket pedig fasirtnak sutottem ki :)

Hozzávalók

A gombához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek