r
Nosalty Logó

Magyaros rakott zeller

Salamon Csilla
Magyaros rakott zeller
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

804
Kalória
35.5g
Fehérje
17.9g
Szénhidrát
65.6g
Zsír
264.2g
Víz
491.9g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
6.7g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 185 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.5 g

Zsír

  • Összesen
    65.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2244.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    1560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    264.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    429 micro
Összesen 804 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.9 g

Zsír

  • Összesen
    262.5 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1967 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8979 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    164 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    179 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    6240 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1056.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1087 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    283 micro
  • Kolin:
    1516 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1073 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1716 micro
Összesen 3213 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    515.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 185 kcal

Elkészítés

  1. A zellert meghámozzuk, felkarikázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
  2. A kolbászt, megpucolt főtt tojást és a vöröshagymát felkarikázzuk.
  3. Az olajjal kikent tepsi alját kibéleljük a leszűrt zellerrel úgy, hogy ellepje a tepsi alját.
  4. Rá egy sor kolbász, tojás, hagyma, ízlés szerint meghintjük sóval, meglocsoljuk zúzott fokhagymával elkevert tejföllel.
  5. Ismét zeller, majd megismételjük kolbász-főtt tojás-hagyma-só-tejföl réteget.
  6. Befedjük a maradék zellerrel, meglocsoljuk a maradék tejföllel, és előmelegített sütőben készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Krumplit helyettesítettem zellerrel. Férjem észre sem vette, hogy nem rakott krumplit eszik. Miután jól lakott, azután mondtam neki, hogy rakott zellert evett.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...