Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros csicseriborsó-leves csülökkel

Magyaros csicseriborsó-leves csülökkel
Magyaros csicseriborsó-leves csülökkel
165 perc / előkészület: 15 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, laktató leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csicseriborsót kb. 12 órát hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, és sós vízben kb. 1 ½ órát főzzük, majd leszűrjük.
  2. A csülköt megmossuk, és sós vízben, kb. 1 ½-2 óra alatt megfőzzük.
  3. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, majd kockákra vágjuk.
  4. A csülköt kivesszük, a fövő vizet kb. 1,2 literre felpótoljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és a csicseriborsót, és kb. 15 percig főzzük. A csülköt kicsontozzuk, és a húst falatnyi darabokra vágjuk.
  5. Közben az olajat egy edényben felforrósítjuk, a lisztet világosbarnára pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát, levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a paprikát. Felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel, csomómentesre kavarjuk, majd hússal együtt a leveshez öntjük, és további 10-15 percig főzzük.
  6. A levest sóval, borssal ízesítjük, hozzákavarjuk a petrezselymet, és tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 409
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, újév, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett

egyéb elnevezések

csicserileves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

767
csicseriborsó 300 g
sertéscsülök 800 g
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 75 g
napraforgó olaj 60 ml
finomliszt 3 ek
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l