r
Nosalty Logó

Magyaros csicseriborsó-leves csülökkel

Glaser
Magyaros csicseriborsó-leves csülökkel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

778
Kalória
46.2g
Fehérje
65.2g
Szénhidrát
37.2g
Zsír
542.2g
Víz
96.5g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
11g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 100 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1005.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    542.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    444 micro
  • Kolin:
    179 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    1244 micro
  • β-karotin
    3317 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 778 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.8 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    386 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4022.1 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    2182 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    260.9 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    2169 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1356 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    32 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1777 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    4975 micro
  • β-karotin
    13268 micro
  • β-crypt
    247 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1466 micro
Összesen 3103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    71.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    163 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 100 kcal

Elkészítés

  1. A csicseriborsót kb. 12 órát hideg vízben áztatjuk. Leszűrjük, és sós vízben kb. 1 ½ órát főzzük, majd leszűrjük.
  2. A csülköt megmossuk, és sós vízben, kb. 1 ½-2 óra alatt megfőzzük.
  3. A kétféle répát és a zellert megtisztítjuk, mossuk, majd kockákra vágjuk.
  4. A csülköt kivesszük, a fövő vizet kb. 1,2 literre felpótoljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket és a csicseriborsót, és kb. 15 percig főzzük. A csülköt kicsontozzuk, és a húst falatnyi darabokra vágjuk.
  5. Közben az olajat egy edényben felforrósítjuk, a lisztet világosbarnára pirítjuk, majd hozzáreszeljük a fokhagymát, levesszük a tűzről és hozzákavarjuk a paprikát. Felöntjük kb. 300 ml hideg vízzel, csomómentesre kavarjuk, majd hússal együtt a leveshez öntjük, és további 10-15 percig főzzük.
  6. A levest sóval, borssal ízesítjük, hozzákavarjuk a petrezselymet, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 150 p

Finom, laktató leves.

További receptek

Klasszikus meggyleves

Nem telhet el nyár hűvös meggyleves nélkül, készítsük hát el a legklasszikusabb, legretróbb, nagymamás verziót ebből a magyaros, nyári fogásból. Alaposan behűtve, önmagában a ...

Lakos Benedek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...