Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magvas-sajtos stangli

Magvas-sajtos stangli
Magvas-sajtos stangli
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sósakat is szeretjük ám, hát még ha magvakkal vannak megborítva! :))

Amikor rudakat sütök, mindig ez a dilemma: egyben bekenni, megszórni, és utána a széthúzkodással kínlódni, avagy szép, szabályos rudakat szelni, és utána egyenként ráragasztani a magvakat. Most az előbbi megoldást választottam, ez semmivel se volt könnyebb, mint a másik módszer, de a végeredmény már nem hagyott semmi kívánni valót maga után. 

Ezen többféle és rengeteg mag van, sajtból ezért csak nyomokban található rajta, mert a derelyevágóval nem volt egyszerű átgázolni a vastag mag- és sajtrétegen. Ami a magvakat és a sajtokat illeti, a variációk száma végtelen! 

hozzávalók / 8 adag

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 kk kristálycukor
  • 3 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek só
  • magvak (szezám-, lenmag, napraforgómag, baraka)
  • reszelt sajt - sima vagy füstölt
  • 1 tojás a kenéshez
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt. 
  3. A robotgép dagasztóspiráljával alaposan összekeverjük, majd fél órára hideg helyen pihentetjük
  4. A félóra elteltével a tésztát kétfelé vesszük. Az egyiket  kb 40×40 cm-esre nyújtjuk, majd egészben beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét megkenjük a kissé felvert tojással, és sűrűn megszórjuk a magok keverékével és a sajttal. 
  5. Keresztben elvágjuk a tésztát, majd a derelyevágóval 2 cm széles csíkokat szelünk belőle, és egy késsel egymástól kicsit széthúzkodjuk rudakat. 
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. 
  7. A másik fél tésztával ugyanezt megismételjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 881
elküldve: 10
receptkönyvben: 354
elkészítve: 8/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
253 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, szilveszter
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajttal szórt magvas stangli, magos rudak, sajtos rúd magosan

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ryta075
ryta075 Fri, 2013-10-04 09:16

Szeretném megkérdezni mi az a baraka?
Köszi a receptet nagyon jó!!!

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Fri, 2013-10-04 13:49

Egy keleti fűszerboltban vettem, ott így hívták, vagy áldás magnak.
Azóta voltam egy főzősuliban, ott meg fekete hagymamagnak nevezte a séf.
Jól mutat a sós sütiken, pogácsán, és egzotikusan érdekes íze van, ha ráharapsz.
Örülök, ha ízlett! :)

witch
witch / witch Mon, 2014-02-03 15:11

En meg azt a ket nevet hallottam, hogy nigella mag meg fekete komeny. Bocs, hogy belekotyogog, csak meglepodtem mennyi neve van.

aneg
Wendy / aneg Sun, 2013-06-09 13:48

Megsütöttem. Nem kis munka van vele :-) Én mondjuk kenyérsütőgépben készítettem és olvasztott vajjal. A tésztához viszont biztos hogy 2 dl tejföl kell és nem egy kis pohár? (Az 1,5 dl kb.)
Így két decivel is jó lett, de nekem kicist lágynak tűnt tészta, bár lehet hogy amiatt, mert én olvasztott vajat használtam.
Üdv,
Wendy

Tomatotree
Tomatotree / Tomatotree Sun, 2013-06-09 22:20

Köszönöm a visszajelzést, Wendy! Én nagy tejfölből kanalaztam a tésztába, lehet, hogy tényleg igazad van, és kevesebb is elég lett volna. Viszont nekem is lágy volt a tészta, ezért nem volt vele könnyű dolgozni, tényleg! Jó, hogy nem riasztott vissza a fáradság! Üdv. Gigi

Dina79
Dina79 / Dina79 Thu, 2013-05-09 06:08

Nagyon jól néz ki!! A reggeli kávémhoz, jól jönne most pár darab :) Recept mentve, mindenképp ki fogom próbálni.
Szép napot. Üdv. Edina