r
Nosalty Logó

Magvas-sajtos stangli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tomatotree
Magvas-sajtos stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 5231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 367 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1128.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    631 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    48 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    68 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    100 micro
Összesen 654 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.9 g

Zsír

  • Összesen
    310.7 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9028.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    280 mg
  • Kálcium
    1544 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1793 mg
  • Nátrium
    5050 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    492.3 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2503 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    544 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2458 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 5231 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    633.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 367 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztbe belereszeljük a hideg vajat, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót, a tojássárgákat és a tejfölt.
  3. A robotgép dagasztóspiráljával alaposan összekeverjük, majd fél órára hideg helyen pihentetjük.
  4. A félóra elteltével a tésztát kétfelé vesszük. Az egyiket kb 40×40 cm-esre nyújtjuk, majd egészben beletesszük a sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejét megkenjük a kissé felvert tojással, és sűrűn megszórjuk a magok keverékével és a sajttal.
  5. Keresztben elvágjuk a tésztát, majd a derelyevágóval 2 cm széles csíkokat szelünk belőle, és egy késsel egymástól kicsit széthúzkodjuk rudakat.
  6. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
  7. A másik fél tésztával ugyanezt megismételjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 32
  • Össznézettség: 20071
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Magvas-sajtos stangli
Tomatotree 262 recept

A sósakat is szeretjük ám, hát még ha magvakkal vannak megborítva! :)) Amikor rudakat sütök, mindig ez a dilemma: egyben bekenni, megszórni, és utána a széthúzkodással kínlódni, avagy szép, szabályos rudakat szelni, és utána egyenként ráragasztani a magvakat. Most az előbbi megoldást választottam, ez semmivel se volt könnyebb, mint a másik módszer, de a végeredmény már nem hagyott semmi kívánni valót maga után.  Ezen többféle és rengeteg mag van, sajtból ezért csak nyomokban található rajta, mert a derelyevágóval nem volt egyszerű átgázolni a vastag mag- és sajtrétegen. Ami a magvakat és a sajtokat illeti, a variációk száma végtelen! 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek