Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rokfortos rudak

Rokfortos rudak
Rokfortos rudak
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évek óta a karácsonyi menü elmaradhatatlan része. Ha maradna belőle, akkor műanyag dobozban sokáig eltartható lenne. Bár ezt a remek tulajdonságát mi inkább a korábbi elkészítésnél kamatoztatjuk, és dobozba zárva dugjuk el a sáskahad elől, hogy maradjon az ünnepi asztalra is. 4-5 tepsivel jön ki ebből a mennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a margarinnal és a rokforttal összegyúrjuk.
  2. Ízlés szerint sózzuk, de ez el is maradhat.
  3. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.
  4. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  5. Lisztezett deszkán nyújtsuk 2-3 mm vékonyra. Kenjük meg a felvert tojással, és szórjuk meg reszelt sajttal.
  6. Derelyevágóval vágjuk vékony csíkokra.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsiben süssük aranysárgára, de ne barnára, mert megkeseredik.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 084
elküldve: 3
receptkönyvben: 160
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Beus

Mióta szakács: 2009.07.21.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rokfortos sós rúd, rokfortos sajtos rúd

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pinczist
pinczist Sat, 2011-12-24 11:40

Jó anyag! :-)
Nem lett olyan jó, mint amit Te csináltál, de azért gyorsan kellett még egy adagot sütni... :-)

mandaszb
Beus / mandaszb Sun, 2011-12-25 21:24

Na akkor csak nem lett olyan rossz. Majd a legközelebbi összejövetelre készítek prototípust :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-11-26 09:23

Nálam ez több évtizede ünnepi recept, előnye, hogy előre elkészíthető, a tésztát dupla adagban is lehet készíteni, ilyenkor egy adagot mélyhűtőben tárolok. Váratlan vendégek, vagy ünnepi munkatorlódás esetén csak félig kiolvasztom és sütöm, de csak tejjel kenem meg a tetejét, mert az eredeti rceptem szerint könnyebben feljön a tészta.
További előnyei: így tojás nélkül készül (allergia!) és szabályos rudak kialakítása esetén kiszámítható egy rúd szénhidráttartalma!
Hasznos tanács még: mivel melegen nagyon törik, sütőpapirral együtt veszem ki a tepisiből és egy rétegben csúsztatom tálcára, majd csak kihűlve dobozolom.
Szívesen várok bárkitől hasonlóan praktikus recepteket, sok sikert a készítéshez:

Mária

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Tue, 2010-08-31 09:08

Szia BaBa!

De örülök, hogy rátaláltam a receptedre! Valamikor réges-régen egyszer már elkészítettem ezt a rágcsálnivalót. Nagyon finom volt, de a recept elkallódott, így nem sikerült az ismétlés. Már a virtuális receptkönyvembe mentettem. Köszönöm! :)

Ildi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-29 22:17

Szia!
Köszönöm a segítségedet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-29 22:06

Szia!

Nem tudtam,hogy ez a márványsajt a másik neve!!!
Ki fogom próbálni!
Sajt pultból kell választani vagy előre csomagolt?
A segítségedet köszönöm előre is!

mandaszb
Beus / mandaszb Tue, 2009-12-29 22:13

Szia,
én sajt pultnál szoktam kérni, lényegesen olcsóbb és jobban lehet látni a frissességét is. Ha jó áron tudok szerezni többet veszek és kisebb adagokban lefagyasztom. Remélem ízleni fog ha elkészíted.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2009-12-29 15:52

Szia BaBa!

Honnan szerezhető be a rokfort?Itt Spar és Tesco van!
Gondolom,hogy mielőtt összegyúrom előtte lereszelem a sajtot!
Nem tudom,hogy milyen fajta sajt!
B.U.É.K.!!!

mandaszb
Beus / mandaszb Tue, 2009-12-29 20:37

Kedves laspi,

bármely nagy áruház de még a kisboltok polcain is megtalálható, persze drágábban. Ismertebb nevén márványsajt. Én a mizó által gyártott márványsajtot szoktam venni. Nem szükséges lereszelni, csak szétmorzsolom a kezemmel.
Remélem segítettem!
BaBa

1047
finomliszt 30 dkg
margarin 25 dkg
kéksajt 25 dkg
0 ízlés szerint
tojás 1 db
sajt 10 dkg