Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos spárgatök

Magos spárgatök
Magos spárgatök
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel nem nagyon kedvelem az olajban sütött ételekben az olajtúltengést, más, de ugyancsak gyors eljárást választottam: a párolást. Gondoltam, pár maggal, paradicsommal összedobom a tököcskéket, esetleg túróval dúsítom, hátha ehető lesz... Az eredmény: egy könnyű vacsora :-)

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

+/- egyéb zöldségek, húsfélék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 3 percig a magokat egy lefedett serpenyőben megpirítjuk szárazon, kis lángon.
  2. Egy másik edényben, ugyancsak fedő alatt a kockázott tököcskéket és paradicsomot pároljuk sóval, borssal.
  3. Amikor levet enged, és már majdnem készre párolódik a fedőt levesszük, amíg a leve majdnem teljesen elfő, majd hozzáadjuk a paradicsomsűrítéket és a pirult magokat.
  4. Rottyanás után hozzáadjuk a túró egy részét, lángon tartjuk, amíg kissé megolvad a túró.
  5. A végén a tüzet elzárjuk, és a többi túrót beletesszük, ennyi :-)
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 302
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bundáskenyérszeműke

Mióta szakács: 2014.06.24.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

magos párolt tök, párolt tök magokkal, túrós-paradicsomos párolt tök

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

203
spárgatök 2 közepes db
paradicsom 1 kis db
sűrített paradicsom 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 1 ek
lenmag 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
gomolyatúró 60 g