Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magos spárgakrémleves

Magos spárgakrémleves
Magos spárgakrémleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem a leveseket, és főleg a krémlevesek jönnek be. Tulajdonképpen már mindenből készítettem krémlevest, és két ugyanolyan szerintem még sosem volt:-). Ennél a levesnél különleges ízt adhatunk, ha a tálaláskor egy kis frissen vágott vagy inkább csak szakított petrezselymet szórunk bele. Aki szereti a pikáns, erősebb ízeket, annak egy kis chili is jól eshet, de egy kanál tejföl is el tudja varázsolni az ízlelőbimbókat. 

hozzávalók / 5 adag

  • 500 g zöldspárga
  • 2-3 db burgonya
  • 2 db vöröshagyma
  • 4-5 ek szezámmag
  • 2 db húsleveskocka
  • só, bors, olívaolaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockára vágjuk, és az olívaolajon picit megfuttatjuk.
  2. A krumplit megtisztítjuk, kockára vágjuk, és a hagymához adjuk.
  3. A spárgákat a végénél eltörjük, megmossuk és 2-3 centis darabokra vágjuk, majd ezt is a fazékba tesszük.
  4. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és így pároljuk 5 percig.
  5. Amikor forr a víz, beletesszük a húsleves kockákat és a borsot, összekeverjük, és addig főzzük, amíg a krumpli omlós lesz.
  6. Felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, így nagyjából 2 liter lesz az egész.
  7. Amíg fő a leves, a szezámmagot egy serpenyőben (olaj nélkül) megpirítjuk.
  8. Amikor a leves készen van, bele lehet keverni a szezámmagot, vagy a tálaláskor.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 4/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kamilla023

Mióta szakács: 2013.05.05.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
adag: 5 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

könnyű spárgakrémleves, krémes spárgaleves, szezámmagos krémleves spárgából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kamilla023
Kamilla023 / Kamilla023 Tue, 2013-05-28 18:29

Kedves Vera!

Köszönöm a tanácsokat, ki fogom próbálni. Ha csak magában főzőm a spárgát, akkor én is teszek bele cukrot, csak a levesbe nem próbáltam még, de most adtál hozzá ötletet. Remélem sokan kipróbálják, és beleszeretnek, mert nagyon egészséges és egyszerű.Köszönöm szépen!

zeparr
zeparr Tue, 2013-05-28 12:25

Kedves Kamilla023!

Ez egy nagyon finom leves! Én ugyanígy készítem, csak húsleveskocka helyett zöldségalaplevet használok, és szoktam beletenni egy nagyon pici cukrot, szerintem kiemeli a spárga ízét. (Legutóbb tettem bele egy kis szójatejet is, úgy is finom volt, krémesebb lett az eredmény.) A pirított szezámmag és a spárga együtt szerintem fantasztikus, ha nincs itthon szezámmag, neki sem állok...
Mindenkinek ajánlom a receptet kipróbálásra!
Üdv:
Vera