r
Nosalty Logó

Magos fehér kenyér

Évi néni
Magos fehér kenyér
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

319
Kalória
10.3g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
7.8g
Zsír
21.6g
Víz
-
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
511.7mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 281 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    483.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    99 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    21.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 319 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.1 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3869.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    2368 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    412.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    172.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    387 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 2547 kcal
  • 11% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    19 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 281 kcal

Elkészítés

  1. A magok kivételével az összes szobahőmérsékletű hozzávalót dagasztógép táljába mérjük, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle, melyet letakarva háromnegyed órát kelesztünk.
  2. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, és cipóformát hajtogatunk belőle. Sütőpapírral bélelt vaslábasba vagy valamilyen vastagfalú lábasba tesszük kelni újabb fél órára.
  3. Ha a kenyér újra duplájára kelt, lespricceljük langyos vízzel, megszórjuk a magokkal, és éles késsel tetszőlegesen néhány metszést ejtünk rajta. Lefedve addig kelesztjük, míg a sütő bemelegszik.
  4. 230 fokon, hőlégkeverésen, lefedve 30 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, a hőmérsékletet 190 fokra csökkentjük, és addig sütjük a kenyeret, míg a megfelelő színt elértük. Akkor van kész, ha megkopogtatva kongó hangot ad.
  5. Ekkor kivesszük, rácsra tesszük hűlni, azonnal lespricceljük egy kevés vízzel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26x26

Régen használtam az öntöttvas lábasomat kenyérsütésre, pedig pontosan erre a célra vásároltam. Most elővettem, és ezt a finom kenyeret sütöttem benne.

További receptek

Focaccia-muffin

Ha imádjátok a focacciát, akkor egyszerűen ki kell próbálnotok muffinformában is! Az önmagában is aromás, ropogós és könnyed tésztát mi most még kevés paradicsommal, olajbogyóval ...

Rosanics Petra

Mázas fánkfocaccia

Ennek az úgynevezett fánkfocacciának olyan íze van, mint a lekváros fánknak, de sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár! A kenyérsütés őszintén szólva a biográfiám központi részévé ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...