Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fehér kenyér

Házi fehér kenyér
Házi fehér kenyér
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom házi kenyeret ajánlok a mindennapokra.

A lisztet elkeverem a sóval, megkóstolom, hogy milyen. Ha sótlan, akkor még teszek hozzá.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk. Fél órát hagyjuk állni.
  2. A lisztet kelesztőtálba szitáljuk, összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a megkelt kovászt. A többi langyos vízzel jól kidagasztjuk. Utolján az olajjal dagasztjuk készre. Kb. 10 perc alatt szép sima lesz.
  3. A keverőtál tetejét rátesszük, és meleg helyen 1 órán át kelesztjük. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán újból átgyúrjuk, kenyér formát formázunk.
  4. Egy jénai tál aljába sütőpapírt teszünk, és a kis kenyértésztát beletesszük. Újból kelesztjük úgy 40 percet. Ezután késsel bevagdossuk, vízzel lespricceljük a kenyeret, a tál oldalát és a tál tetejének az alsó felét is. Rátesszük a tetejét.
  5. 180 fokra előmelegített sütőbe betesszük sülni. 30 percig sütjük fedő alatt, majd kivesszük, újból lespricceljük vízzel, és ezután a sütőbe visszatéve készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27×20 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 28
össznézettség: 25 095
elküldve: 1
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
293 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, ebéd, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

házi cipó, vekni házilag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

488
finomliszt 50 dkg
friss élesztő 16 g
víz 3 dl
cukor 5 csipet
1 kávéskanál
napraforgó olaj 1.5 ek