r
Nosalty Logó

Sajtos tönkölykifli

Évi néni
Sajtos tönkölykifli
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

424
Kalória
14.9g
Fehérje
60.6g
Szénhidrát
15.6g
Zsír
42.7g
Víz
40.4g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 424 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3382 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 275 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1041 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    414 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    60.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 424 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    125.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8328.1 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    893 mg
  • Foszfor
    2990 mg
  • Nátrium
    3310 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    484.8 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    69 mg

Víz

  • Összesen
    341.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    928 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    569 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    913 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1016 micro
Összesen 3382 kcal
  • 11% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    677.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 275 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejet és a vizet elkeverjük a mézzel, megmelegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk rajta.
  2. Ezt követően a sajt kivételével minden hozzávalót dagasztógépben összegyúrunk, 1 órát kelesztjük langyos helyen.
  3. A duplájára kelt tésztát lisztezett deszkán kettéválasztjuk, 2 kör alakú lappá nyújtjuk. Mindkettőt felvágjuk 4 cikkre, és kiflivé sodorjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. A kifliket megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk reszelt sajttal, és további fél órát újra kelesztjük.
  5. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, hőlégkeverésen.
  6. A kifliket 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 39x33

Csak szokásosan sütöttem a családnak valamilyen pékárut. Hatalmas, lágy, másnap is friss kiflik lettek belőle.

További receptek

Diós búrkifli házilag

Manapság már oly kevés helyen árulják az édes péksütemények koronázatlan királyát, ahol pedig mégis kapni, hát, gyakran inkább kiábrándító vagy feledhető élményt nyújt a bolti ...

Lakos Benedek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...