r
Nosalty Logó

Máglyarakó túrós zsömle

kicsivik
Máglyarakó túrós zsömle
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

564
Kalória
26g
Fehérje
73g
Szénhidrát
19.3g
Zsír
361.4g
Víz
134g
Koleszterin
7.4g
Élelmi rost
42.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 99 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1476.3 g
  • Cink
    218 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    281 mg
  • Vas
    170 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    381 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    73 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    361.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    21 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    100 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    305 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 564 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4428.9 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    843 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    997 mg
  • Nátrium
    1143 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    219 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1084.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    376 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1144 micro
Összesen 1697 kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    18 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 99 kcal

Elkészítés

  1. Kivajazunk egy keskeny, hosszú, magas sütőformát, a zsemléket félbevágjuk, a tésztabelső nagyját kicsipkedjük.
  2. A gyümölcsöket meghámozzuk, felszeleteljük, összekeverjük 1 csomag vaníliás cukorral.
  3. A zsemlék alsó felét szorosan egymás mellé sorakoztatjuk a forma aljába.
  4. 1 csomag vaníliás cukorral összemelegítjük a tejet, és a felét az első réteg zsemlére kanalazzuk úgy, hogy mindenhova jusson.
  5. A túrót belemorzsoljuk egy mélytányérba, hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, a citromlevet és az előzőleg pici forró vízben feloldott édesítőt - villával alaposan összekeverjük.
  6. A túrókrém felével megtöltjük a 3 fél zsömit - nekem 4 púpos teáskanálnyi jutott egybe - majd megszórjuk a gyümölcs felével.
  7. A gyümölcsréteg tetejére ültetjük a 3 zsömletetőt, meglocsoljuk őket a maradék tejjel.
  8. Megtöltjük a maradék túróval, megszórjuk gyümölcccsel, és 20 percre 180 C°-ra előmelegített sütőbe toljuk.
  9. A 2 tojásfehérjéhez adjuk a harmadik zacskó vaníliás cukrot - kemény habbá verjük.
  10. Kihúzzuk a csőből az emeletes finomságot, a hőmérsékletet 150 C°-ra csökkentjük.
  11. A kemény habot rákanalazzuk a gyümölcsréteg tetejére, és 10 percre még visszatoljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10x28

Nem tudtam eldönteni, mit kívánok jobban: túróval töltött zsömlét vagy máglyarakást. Annyira bejött nekünk, hogy ezentúl mindig így fogom elkészíteni. A  gyümölcsök, a tojáshab és a tejföl sokat lágyít a máskor picit töménynek tűnő túrótölteléken. Lehet több és másféle gyümikkel is kísérletezni, zamatos körtével és szilvával is szívesen kipróbálnám. Az eltávolított belső részt nem használtam fel a túróba keverve, de természetesen ennek semmi akadálya.

Nosalty stories

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...