Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Máglyarakás dió nélkül

Máglyarakás dió nélkül
Máglyarakás dió nélkül
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen, még megboldogult általános iskolás koromban a menzán ettem isteni máglyarakást. Ezt az ízt kerestem mindenhol. Most már közelít...

hozzávalók / 4 adag

A máglyarakáshoz

A párolt almához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tepsit kivajazzuk.
  2. A kiflit szeletekre vágjuk. Egy nagyobb keverőtálba tesszük.
  3. Elkészítjük a tejes öntetet. A tejet felforraljuk a citrom és a narancs héjával, a vaniliás cukorral. Ráöntjük a kiflikre.
  4. A tojássárgáját felhabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kiflikre öntjük. Eloszlatjuk a tepsiben, és finoman lenyomkodjuk. 
  5. Az almákat hámozás után felkarikázzuk, lábasba tesszük a gyümölcsök levével, a cukorral és a fahéjjal.
  6. Az almát a kiflikre rétegezzük. Ha kihűlt, rákenjük a baracklekvárt.
  7. A tetejét megkenjük a tojásfehérjével, majd összesütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 372
elküldve: 2
receptkönyvben: 44
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Szívecske

Mióta szakács: 2012.12.22.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: tél
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dió nélküli máglyrarakás, máglyarakás, édes kiflik sütőben sütve almával és tojáshabbal

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

842
kalács 25 dkg
sárgabaracklekvár 200 g
tej 500 ml
citromhéj 1 citromból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 5 db
cukor 70 g
vaj 1 ek
alma 700 g
cukor 30 g
citromlé 1 citromból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
fahéj 1 késhegynyi
tojásfehérje 5 db
cukor 70 g