r
Nosalty Logó

Máglyarakás Kattika konyhájából

Kattika
Máglyarakás Kattika konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

468
Kalória
9.1g
Fehérje
86.1g
Szénhidrát
9.9g
Zsír
135.6g
Víz
105g
Koleszterin
4g
Élelmi rost
63.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    86.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    135.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 468 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    630 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2671.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    904 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    107 mg
  • Foszfor
    582 mg
  • Nátrium
    962 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    516.8 g
  • Cukor
    378 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    813.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    320 micro
  • Kolin:
    525 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    97 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1012 micro
Összesen 2807 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 141 kcal

Elkészítés

  1. 6 szelet kalácsot egy vajjal kikent tűzálló tál aljába helyezünk.
  2. A tejbe belekeverünk 3 tojássárgáját, 5 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat.
  3. A tej felét ráöntjuk a tál aljában levő kalácsra.
  4. Az almákat meghámozzuk és szeletekre vágjuk, majd a tejes kalácsra halmozzuk.
  5. Rátesszük a maradék 6 szelet kalácsot is, majd erre ráöntjük a maradék tejet, megkenjük 3 ek baracklekvárral.
  6. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a maradék cukrot, ezzelis tovább verjük.
  7. Mikor kemény hab lett belőle, hozzákeverünk 3 ek baracklekvárt.
  8. A habot rákenjük a kalácsokra és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt elkészítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Ezt a finom édességet is édesanya szokta készíteni, az egyik kedvencem :)

Nosalty stories

További receptek

Epres menzás piskóta

Mi történne, ha a klasszikus és retró menzás piskótába egy nagy marék eper költözne? Erre a kérdésre keresi a választ az alábbi süteményrecept és higgyük el, meg is találja gond ...

Lakos Benedek

Epres krémes házilag

A házi krémes bonyolultnak tűnhet, pedig abszolút nem az: ha pedig már egyszer elsajátítottuk a technikáját, szinte bármilyen ízű habkönnyű krémet a leveles lapok közé tölthetünk. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...