r
Nosalty Logó

Borkrémes szőlőszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Borkrémes szőlőszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütemény alapjához

A tetejére

Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütemény alapjához

A tetejére

Összesen 3706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A sütemény alapjához

A tetejére

Összesen 182 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    599.4 g
  • Cink
    82 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    65 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    159 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 463 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111.7 g

Zsír

  • Összesen
    138 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4795.1 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    821 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    460.6 g
  • Cukor
    210 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    83 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    65 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    558 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 3706 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    15 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 182 kcal

Hozzávalók

A sütemény alapjához

A tetejére

Elkészítés

A sütemény alapjához

  1. A zselatint feloldjuk a borban, és kis lángon felmelegítjük (de nem forraljuk fel). Langyosra hűtjük, és belekeverjük az áttört túróba.
  2. A tejszínt a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a zselés túróba.
  3. A kalácsszeletek haját levágjuk, és egy folpackkal bélelt hosszúkás forma aljába tesszük a felét. Ráöntjük a túrós masza felét.
  4. A megmosott és szárazra törölt szőlőt leszemezzük, és szépen sorban kirakjuk vele a túrós krémet.
  5. Beborítjuk a második réteg kaláccsal, és ráönjük a maradék túrókrémes habot.
  6. Ezt is szorosan befedjük a szőlőszemekkel, majd jó 2 órára hűtőbe dugjuk, hogy a zselatin teljesen megkössön.
  7. A tortazselét egy kis lábasba tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a bor-víz keverékkel felöntjük. Forrástól számított egy percig, folyamatosan kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.
  8. Elővesszük a hűtőből a közben megszilárdult tortát, és a langyosra hűlt zselét a szőlőszemekre illesztjük.
  9. Ismét hűtőbe dugjuk 1,5 órára, amíg a tortazselé is megszilárdul.
  10. Tálaláskor a folpack segítségével kivesszük a formából, és szeletekre vágjuk.
  • Tepsi mérete: 10x15x30
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10124
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 06.

Ajánló

A krémhez használt édes desszertbor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt kb. 20 dkg nem nagyon friss kalácsom, meg egy vacsorameghívásom. Ami hiányzott - ritka, de előfordul - az kedv a sütő bekapcsolásához. Végül is, hol van előírva, hogy a sütés nélküli sütihez keksz kell? :) Igazi, könnyű őszi desszert, egy három éves Magyar Konyha magazinból. Ha nincs hosszúkás, felfelé enyhén szélesedő sütőformánk (gyümölcskenyérforma, vagy nem tudom, hogy nevezik), természetesen a kapcsos tortaforma is jó szolgálatot tesz. És mivel a szőlő nagy barátja a sajtnak, lehet, hogy legközelebb túró helyett mascarponével csinálom meg!

Hozzávalók

A sütemény alapjához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek